Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner
Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner er en ganske simpel, men også ganske lækker salat, der indeholder få gode ingredienser.
Salaten indeholder kun 4 ingredienser, men smagen er intens og mætheden er i top.
Du får nemlig masser af fibre fra kålen og mættende proteiner fra edamamebønnerne og smagen – ja den kommer selvfølgelig fra de langtidsbagte tomater.

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønnerSpidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønnerSpidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner er også salaten jeg kan spise igen og igen.
Den smager fantastisk og tager virkelig ikke mange minutter at mikse sammen.
Jeg foretrækker simple salater, hvor man kan se og smage hver enkel ingrediens. Less is more, som man siger ikke?

Simpelt, men godt!

Som barn lærte vi i formningstimerne om grundfarverne gul, rød og blå. Og hvordan vi laver grøn ved at blande blå og gul og lilla ved at blande blå og rød.
Men har du ikke også prøvet at blande alle farverne, i håbet om at skabe en super flot og fantastisk farve, men blot må konstatere at de bliver til kedelig brun farve.

Lidt det samme sker når vi fylder salaten med alt for mange ingredienser, i håbet om at lave en lækker salat.
Men smagene bliver blandet sammen, og lige som med alle farverne, bliver det til en blanding hvor man ikke adskille smagene fra hinanden.

Derfor er simpelt, men godt vejen frem når du skal lave lækre salater!

Fortryl dine salater

Hvis du på forhånd har lavet lækre smaggivere som fx. langtidbagte tomater, kan du lyn hurtigt og med selv ganske få ingredienser, lave salater med masser af smag.

Fortryl dine salat med lige så mange tomater du syntes der skal i og nyd en himmelsk mundfuld med masser af smag!

Se hvordan du laver dem lige her:  Langtidsbagte tomater

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner

Spidskålssalat med langtidsbagte tomater og edamamebønner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 Spidskål, fintsnittet
  • 100 g rucola, skyllet og slynget
  • 200 g langtidsbagte tomater
  • 200 g pose edamamebønner, optøede
  • 1 dl ristede og saltede græskarkerner
  • 1-2 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 nip salt
  • Dressing: Balsamicoglace
Fremgangsmåde
  1. I en stor skål vendes spidskål med æblecidereddike, olie og lad og lader det trække et par minutter,
  2. Vend rucolaen i og anret salaten i en skål eller på et fad.
  3. Top med langtidsbagte tomater, edamamebønner og græskarkerner og pynt med balsamicoglace.
  4. Server salaten alene eller spis den som tilbehør.