
Lækre fyldte kikærtepandekager med aubergine, tomat og spinat.
Pandekager med fyld behøver ikke kun at være af den søde slags.
Og disse krydrede pandekager lavet af kikærtemel, er min absolutte favorit pandekage.


Magisk mel
Man skulle tro at kikærtemel har magiske evner.
Fordi, med kikærtemel har du ikke brug for andre ingredienser end vand, salt – og krydderier, om du vil, for at lave pandekager.
Det er da nærmest ren magi.
Derfor er kikærtemel en fast del af mit basislager.
Og det syntes jeg også det skukke være i dit.
Fyldte kikærtepandekager
Fyldte kikærtepandekager kan laves i en ruf og kræver ganske få ingredienser.
Nem, hurtig og mættende aftensmad på under 30 minutter.
Jeg kan godt lide at fylde pandekagerne med stegte auberginer, tomater og spinat,
Men det er jo faktisk bare fantasien, der sætter grænser for hvad de kan fyldes med.
Bare ikke is, det vil være lidt mærkeligt her …
Pandekager til aftensmad
I min verden er pandekager altså hverken forbeholdt morgenmad, ej heller dessert.
De kan krydres på alverdens måder og fyldes med uendelige lækre sager.
Se bare de tre her, og nu blev det pludsligt svært at vælge, ikke?
Madpandekager med krydderurter, hummus og stegte grøntsager
Glutenfrie spinatpandekager med vegansk pikantost og stegte grøntsager
Boghvedepandekager med spinat og quinoasalat
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 2 dl. kikærtemel
- 2- 3 dl. vand
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 spsk. nigellafrø
- TOMAT/SPINAT FYLD:
- 1 stort løg, groft hakket
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 5 friske tomater, i tern
- 1 aubergine, i tern
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 2 spsk. fint hakket bredbladet persille
- salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Pisk alle ingredienser til dejen grundigt sammen, men start med kun 2 dl vand.
- Er dejen for tyk tilsættes det mere vand.
- Varm en pande op til medium varme, tilsæt en lille smule kokosolie, fordel det evt. med en pensel.
- Hæld ¼ del af dejen ud på panden og fordel dejen i et tyndt lag ved at vippe panden fra side til side.
- Vent med at vende pandekagen til dejen er helt fast på den øverste side og steg den så et halvt minutstid på den side.
- Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
- Varm en anden pande op til medium varme, tilsæt en lille smule kokosolie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg det med i yderligere 1 min.
- Kom aubergineternene på panden, vend det godt rundt og steg i det i ca. 7 min.
- Tilsæt tomat, salt og peber, vend godt rundt i det og steg det i et par minutter.
- Vend spinat og persille i. Når spinaten er faldet sammen er fyldet klar.
hov hvor smart – jeg har kikærtemel men har endnu ikke fundet ud af hvordan jeg skal anvende det – pandekage er et HIT! tak for tippet!
Det var så lidt – jeg håber du kan li den 🙂
[…] FYLDTE KIKÆRTEPANDEKAGER med aubergine, tomat og spinat ( V + GF ) […]
Jeg lavede nogle i aftes til min sense morgenmad her idag…. tog fejl af spidskommen og kardemomme i farten.
Smager ikke godt med spidskommen og vanilleskyr.
Men JA absolut ikke sidste gang jeg laver disse. De bager ret nemt.
Ha ha – nej det lyder bestemt heller ikke som en god kombination.
Men godt du havde en god oplevelse med resten af opskriften.
SÅ har du forhåbentlig mod til at prøve igen med de rigtige krydderier 😉
[…] af mine favorit retter for tiden er en kikærtepandekage med stegte tomater, aubergine og frisk spinat. Den er super enkel og helt vildt velsmagende….. mmmmmm.Prøv […]
Kan man også bruge kikærtemel til spinatvafler i et vaffeljern? 🙂
Det er lige hvad du kan!
Kikærtemel er simpelthen så anvendeligt til uendeligt mange ting 😉
fungerer bare overHOVEDET ikke for mig! samtlige pandekager mislykket! Og jeg er altså en dreven pandekagebager!!!!!!!!!
Ej hvor irriterende …
Jeg har aldrig nogenside haft problemer med opskriften og jeg har bagt dem SÅ mange gange …
Gad vide hvad der er gået glat?
Kan være du skal have en ny pande. Når alt hænger i på vores pande køber vi en ny og så går det fint igen 🧐
Ja en god og ikke slidt pande er alfa og omega her 😉
Jeg må stemme i med Jennifer. Jeg er rimelig ferm i er køkken med samtlige pandekager gik helt og aldeles i smadder. Brugte teflonpande og godt med fedtstof og alligevel nærmest suger pandekagerne sig fast til panden uanset hvilken temperatur panden har.
Det er jo det største mysterie ….
Jeg laver dem her H.E.L.E tiden, på nøjagtig samme måde H.V.E.R gang og de kikser aldrig for mig.
Jeg har svært ved at se hvor pokker fejlen kan ligge ..
Måske jeg skulle prøve at lave dem i en video for at vise hvordan jeg gør det?
Jeg gav det endnu et forsøg igår, og resultatet blev lidt bedre. Jeg fandt ud af at det hjalp hvis panden var lidt varmere og de blev godt brune på den ene side før jeg vendte dem, synes dog stadig ikke at det blev helt godt, og de klæbede stadig fast til panden og var svære at løsne. Kan der mon være forskel på de forskellige mærker af kikærtemel?
Det er faktisk også den største fejl når man bager pandekager, at panden ikke er varm nok.
Der derfor at den første altid kikser, panden er ikke blevet varm nok endnu.
Og ja der er meget stør forskel på kikærtemel, både i smag og i konsistens.
Jeg foretrækker selv denne her: https://www.rawfoodshop.dk/kikaertemel-oko-500g.html
Hej Maria
Kan disse pandekager fryses?
Det kan de sagtens, Dan.
Virkelig gode 😃
Med den rette, lidt tykke konsistens og god varme på panden, fungerer det her efter lidt eksperimenteren.
Ja det kræver øvelse at lave gode pandekager og det lyder til du har ramt dem 😉
Kan man undlade nigellafrø eller erstatte med noget andet?
Du kan gøre begge dele 😉
Hey
Tak for helt fantastisk opskrift, bare vildt lækkert og sikke en god ide med nigellafrø , jeg kom også lidt kikærter i fyldet, det var godt🙂
Ja sådan nogle nigellafrø de giver god smag, ikke?