
3 x råkost – den søde, den grove og den spicy.
xxx
xxx
3 x råkost – den søde, den grove og den spicy
3 x råkost – den søde, den grove og den spicy lavet lyn hurtigt med en foodprocessor.
Kong gulerod
xxx
Marokkansk gulerodssalat med kikærter, rosiner og masser af krydderurter
Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder
Gulerodspesto med hasselnødder og basilikum
3 x råkost - den søde, den grove og den spicy
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: salat, tilbehør
Antal personer: 4
Ingredienser
- Den søde:
- 4 gulerødder
- 2 spsk kokos
- Saft af ½ lime
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk rosiner
- ½ tsk kanel
- ½ tsk havsalt
- Den spicy:
- 4 gulerødder
- 100 g optøede og afbælgede edamamebønner
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 1 stor håndfuld koriander, groft hakket
- 1 rød chili, befriet for sten og fint hakket
- ½ håndfuld groft hakkede cashewnødder
- Saften af ½ lime
- 1 spsk sesamolie
- Havsalt & frisk kværnet peber
- Den grove:
- 4 gulerødder
- ½ rødkål
- 1 håndfuld bredbladet persille, groft hakket
- Tahindressing
Fremgangsmåde
- Den søde:
- Riv gulerødderne groft i en foodprocessor.
- Lav en marinade af limesaft, olivenolie, salt og kanel. Læg rosiners i blød heri så længe som muligt.
- Rist kokosen på en varm pande, tag det af varmen når det dufter og er gyldent.
- Lige inden servering vendes marinaden med rosiners i og den ristede kokos i gulerødderne.
- Den spicy:
- Riv gulerødderne groft i en foodprocessor.
- Lav en marinade af limesaft, sesamolie, salt og peber.
- Vend hele balladen sammen og den er nu klar til servering.
- Den grove:
- Riv gulerødder og rødkål groft i en foodprocessor.
- Kom det i en skål og vend det med persillen og server det med tahindressing.
Det var da en voldsom lækker gang 'snyderi' – at gøre sine grøntsager til dessert? 😛 Det skal afprøves!
Mums for nogle lækre variationer over klassisk gulerodsråkost.
Ja ikke – jeg er ihvertfald helt vild med dem (-;
Ja sikke en gang snyderi (-;
Jeg kan kun anbefale dig at prøve den