Knoldselleri med edamamebønner, sesam & tahin

Hvis du lige som jeg elsker selleri, så skal du prøve den her simple, men utrolig lækre salat, hvis du er lidt skeptisk, så skal du prøve den alligevel – for den er altså bare så god!
Når selleri bliver stegt, får det en nøddeagtig smag og den føles cremet i munden. Og sammen med den gode tahindressing og ristede sesamfrø bliver de 2 elementer forstærket på bedste vis.

Knoldselleri med edamamebønner, sesam & tahin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 1 knoldselleri, groft revet
  • 150 g edamamebønner, afbælgede og optøede
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 håndfuld bredbladet persille, groft hakket
  • Kokosolie til stegning
  • Dressing: tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Varm en pande op til medium varme.
  2. Rist sesamfrøene på en varm tør pande - til de begynder at poppe.
  3. Tag sesamfrøene af panden.
  4. Kom kokosolie på panden og steg sellerien her i i ca. 5 min, den skal være mør, men stadig have bid.
  5. Vend selleri sammen med tahindressing, persille og edamamebønner.
  6. Drys med sesamfrø og persille.
  7. Spis salaten alene eller som tilbehør til grønne deller eller bøffer.