Mynte coleslaw, sød kartoffelmos & karrybøffer

Mynte coleslaw, sød kartoffelmos & karrybøffer

Karry, kokos og mynte – bøffer, mos og salat – se de er bare en fantasisk kombination!
Og alle de ting forenes på kryds og tværs i denne lækre menu.

Hvem siger grøntsager er kedelige? –  ja, jeg spørger bare ….

Mynte coleslaw, sød kartoffelmos & karrybøffer

MYNTE COLESLAW MED ANANAS:
– 4 personer

1 lille hvidkål el. 1/2 stort
1 frisk ananas
4-5 spsk. fint hakket frisk mynte

DRYS:

Ristet kokos
Sorte sesamfrø

Evt. frisk koriander

DRESSING:

Saften fra 1 lime
1 spsk. sesamolie
salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt.

Del hvidkålen i kvarte og snit hvidkålen den på et mandolin jern. Kom hvidkålen i en skål og vend det med dressingen.
Skær ananas i tern på ca. 1×1 cm størrelse og vend dem med hvidkålen.

Hak mynten groft og vend den i salaten lige inden servering.

Anret sataten i en skål og drys med kokos og sesam.

Mynte coleslaw, sød kartoffelmos & karrybøffer

SØD KARTOFFELMOS MED KOKOSMÆLK & KARRY:
– 4 personer

1 kg søde kartofler
2 tsk. karry
1 dl. kokosmælk
1 spsk. nigellafrø
Flagesalt

FREMGANGSMÅDE:

Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker.
Damp dem i usaltet vand i 15-20 min, de skal være møre, men ikke smattede.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris.
Rør kokosmælk, karry, nigellafrø i og smag til med salt.

Anret mosen i en skål og drys med nigellafrø.

KARRYBØFFER MED BLOMKÅL & KORIANDER:
– 6 bøffer

1 blomkål
2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
1 løg, fint revet
2 fed hvidløg, fint revet
1 dl kikærtemel
2 spsk. loppefrøskaller
2 tsk. karry
2 tsk. urtesalt
2 spsk. fint hakket koriander

FREMGANGSMÅDE:

Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min – så det bliver tykt og slimet.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Hak eller riv blomkålen fint og rør det sammen med alle de øvrige ingredienser.
Lad farsen stå og samle sig i 10 min. Er farsen stadig meget våd tilsættes der mere kikærtemel eller loppefrøskaller.

Form farsen til bøffer på størrelse med en håndflade og læg dem på en bagepladen
Bag bøfferne i 20 min, vend dem og bag de yderligere 5 min.

Server mynte coleslaw´en sammen med den søde kartoffelmos og karrybøfferne, og hvis du er pjattet med koriander lige som mig, så server lidt til at drysse ovn på – det er nice !