Nougatmælk

Nougatmælk – hvad er nu det for noget? – tænker du måske.

Nougatmælk er en nøddemælk lavet på ristede hasselnødder og smager intet mindre en himmelsk!
Den gør din kaffe til en dessert og giver en fantastisk smag i chiagrød og jeg tænker den også vil være genial i vafler.
Nøddemælk er super nemt at lave selv – det eneste det kræver er en god, kraftig blender – jeg bruger en Wilfa Raw Fuel blender, en bandit med hele 2,5 hestekræfter.
Mælk lavet på nødder giver dig helt de samme gode ting som almindelig mælk, nødder er nemlig rige på protein og kalk. Samtidig giver nødder dig en masse gode fedtstoffer som gavner kroppen.

Til 1 liter nougatmælk skal du bruge:

150 g ristede hasselnødder
4 dadler
1 liter koldt vand

Fremgangsmåde:

Sæt hasselnødderne i blød i koldt vand natten over eller i min. 2 timer.
Hæld vandet fra de udblødte nødder, kasser det og kom nødderne i blenderen med friskt vand og alle de øvrige ingredienser. Blend i 2-3 min til mælken er ensartet og cremet.

Opbevar mælken i en flaske med låg, så holder den sig i 2-3 dage.

Bruger den en blender med mindre kræfter kan det være nødvendigt at si skallerne fra igennem et ostelærred eller et rent viskestykke. Pulpen kan du bruge fx. i vafler eller pandekager.