Ovnbagt rosenkål med granatæble og tahin

Rosenkål smager godt både rå eller tilberedte – det eneste man ikke skal gøre med rosenkål er at koge dem, så kommer de nemlig til at smage af p…

Rosenkål kan med stor succes bruges rå i salater, det skal bare snittes meget fint.
Men de smager også forrygende stegte eller som her ovnbagte og så indeholder denne her 2 af mine favorit ingredienser; spidskommen og tahin.

Du skal bruge: 

1 1/2 pose rosenkål ca. 700 g
Kerner fra 1 granatæble
Olivenolie
1/2 tsk spidskommen
Chiliflager efter smag
Havsalt og frisk kværnet peber

Tahindressing:

Find opskriften på tahindressing her.

Sådan gør du:

Fjern de grimme yderblade på rosenkålen. Tænd ovnen på 225 grader og kom rosenkålen på en bageplade med bagepapir. Vend rosenkålen med olivenolie, salt og chiliflager.
Bag dem i ovnen i 12-15 min.
Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen. Vandet tilsætter lidt ad gangen til en tynd og cremet konsistens opnåes.

Drys spidskommen over rosenkålen og bag yderligere 2 min.

Bank granatæble kernerne fri med en grydeske.

Anret rosenkålen på et fad, drys med granatæblekerner og tahin dressing.

Den smager skønt varm men er ligeså god kold dagen efter.