Rodfrugter med tahindressing & granatæble

Når man har gået rundt og frosset i Tivoli en hel eftermiddag sammen med resten af familien Danmark, så er det rigtig dejligt at komme hjem til en pose rodfrugter der er skrællet, skåret ud og klart til at komme i ovnen. Så bliver jeg altså rigtig glad for mig selv, når jeg lige har været et skridt foran med madlavningen – se det er comfort food på en fredag! Og så var der jo tid til at drikke et glas rødvin, mens maden passede sig selv – me like!

Du skal bruge:

3 rødbeder
3 pastinakker
3 gulerødder
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Havsalt og friskkværnet peber

Tahin dressing;

Find opskriften på tahindressing her.

Drys:

1 lille håndfuld bredbladet persille
Kernerne fra 1/2 granatæble

Sådan gør du:

Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker, vend dem med olie, salt, peber, hvidløg og spidskommen. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 200 grader varm ovn i 20-25 min.

Rør imens dressingen sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen og pist godt for at få en cremet konsistens.

Hak persille groft og bank kernerne fra fra skallen på granatæblet.

Lad rodfrugterne køle lidt ned inden de vendes med dressingen.
Anret rodfrugterne i en skål eller fad og drys med persille og granatæble.