Rødkålssalat med spicy peanut dressing & brombær

Tænk, jeg syntes simpelthen denne salat er lidt af et kunstværk og heldigvis smager den lige så godt som den ser ud!

Kan du ikke få fat i brombær, kan de erstattes af blåbær eller granatæblekerner, chilien kan selvfølgelig nedjusteres eller undlades og peanutbuttersauce kan erstattes af tahin eller anden nøddesmør. Ja og rødkålen kan da erstattes af andre kåltyper; spidskål, hvidkål eller savoykål.
Så der er rig mulighed for at tilpasse salaten til lige præcis det du kan lide, eller har i dit køkken.

Du skal bruge:

1 lille økologisk rødkål
1 bakke brombær
1 håndfuld bredbladet persille, fint hakket
3 spsk græskarkerner

Dressing:

1 spsk peanutbutter
Saften fra 1/2 citron
1 rød chili, fri for kerner og hakket fint
1 tsk salt
1 spsk honning

Sådan gør du:

Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen.

Del rødkålen i 4 og snit det fint på et mandolinjern.
Vend kålen med dressingen og lad den gerne trække lidt.

Rist græskarkernerne på en tør, hed pande til de begynder at poppe.

Lige inden servering anrettes kålen i et fad, fordel brombær og græskarkerner hen over og drys evt med lidt persille og chili.

Salaten er inspireret af sæson for god smag