Jordskokker med æble, valnødder & persille

Rå jordskokker skåret i tynde skiver udgør et lækkert og knasende element i en salat. Og du behøver ikke at stå og bøvle med at skrælle de knolde klumper – det skal bare skylles grundigt.
Så frem med mandolinen og du har lyn hurtigt en lækker og knasende salat.
Jordskoksalat med æbler, persille og valnødder:
300 g jordskokker
1 stort æble
1 stor håndfuld kruspersille
1 håndfuld valnødder
Saften af 1/2 citron
1-2 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber.
Sådan gør du:
Skyl og gnub jordskokkerne grundigt og dup dem tørre med et rent viskestykke.
Skyld æblet, skær det i 4 både, fjern kærnehuset og halver så de 4 både, så du har ialt 8 både.
Lav en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Skær jordskokker og æbler i tynde skiver på et mandolinjern og vend dem med dressingen
Hak persille fint og vend det sammen med jordskokkerne og æblerne og drys med groft hakkede valnødder.