Stærk og hjemmelavet mango chutney, helt uden sukker og andre mærkelig tilsætningssstoffer, som man desværre får med i købeversionen. Her får du kun den gode smag, som til gengæld også er rigtig rigtig god – og stærk. Er du ikke så meget til det helt stærke, så skruer du bare ned for mængden af ingefær og chili og har du ikke alle krydderierne, så lad det ikke holde dig tilbage. Kig krydderiskabet igennem og se hvad du har og så bare igang med gryden og kort tid efter har du en lækker hjemmelavet mango chutney – easy peasy….
Du skal bruge:
2 modne mango, i tern
1 rød chili, fint hakket
1 tommelfinger størrelse ingefær, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
Olivenolie til stegning
1/2 tsk koriander
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel
1/4 tsk allehånde (kan undlades)
1/4 tsk gurkemeje ( kan undlades)
1/4 tsk kardemomme (kan undlades)
1 tsk salt
1/2 dl æblecidereddike
1-2 spsk sukrin gold
Sådan gør du:
Varm en gryde op til medium varme. Hæld olivenolie i gryde og steg hvidløg, ingefær og chili og steg et par min.
Tilsæt alle krydderierne og rør det godt rundt.
Kom nu mango tern ned i gryden og hæld æblecidereddike på og tilsæt sukrin og salt.
Lad det simre i 30 min og blend eller mos det.
Smag til med salt, sukrin og æblecidereddike.
Kom mango chutneyen på glas og lad den spice din mad op når du syntes du manglernoget stærkt!

Uh den opskrift får min mor – hun laver salat med hvidkål og dressing af mangochutney og creme fraiche. mener jeg det er i hvert fald.
uhm det lyder altså også godt – også med noget kylling i 🙂
Når netto har mangofrugter på tilbud til 5 kr. stykket så jeg ingen anden mulighed end at prøve at forsøge mig med denne mango chutney. Det vil jeg aldrig fortryde!
Jeg lavede denne mangochutney i går som dip til friske forårsruller med stegt oksesteak og en masse grøntsager samt guacomole. Den er helt ekstremt lækker og smagen er fantastisk. Jeg tilførte dog hverken kanel, gurkemeje eller kardemomme og den blev LÆKKER!
Uhm hvor lækkert med friske forårsruller og så denne mango chutney – skønt at høre den blev god selvom du undlod nogle af ingredienserne (; jeg har selv 2 mangoer liggende og overvejer kraftigt om de ikke skulle trylles om til en simpel udgave af denne her (;
God solskins søndag
Kh maria
Den her skal jeg altså prøve at lave snart… mums mums!! 🙂
Kram Camilla
Uhm ja gør det søde! Den er SÅ god og forsvinder overraskende hurtigt 😉
God fredag
Kram Maria
Det er simpelthen den bedste mangochutney! Og super nem at lave 🙂 hvor længe vil du tro at den kan holde sig i køleskabet?
Det er nemlig den bedste mangochutney!
Den holder sig uden problemer 1 uge i køleskabet – også mere end det.
Jeg fordeler gerne portionen i flere små glas, på den måde holder det sig længere.
Kan man bruge æbler i stedet for mango?
Så er det jo ikke en mango chutney 😉
Jeg må være dig svar skyldig, jeg har ikke selv forsøgt med æbler istedet.
Men mon ikke man kan det, det bliver selvfølgelig noget helt helt andet….
Hvad kan man erstatte sukrin gold med? 🙂
Lige den sødning du har og foretrækker 😉