Jordskoksalat med cremet peanutdressing

Jordskokker har en fantastisk nøddeagtig smag, som dog kommer bedst til sin ret hvis den bliver bagt.
I denne salat er jordskokkerne rå og knasende sprøde, men får trukket nøddesmagen frem af den cremede peanutdressing.
Til salaten:
4 store jordskokker eller ca. 400 g
1 æble, i tynde skiver
Til pynt:
Purløg – 2 spsk fint hakket
1 lille håndfuld peanuts
Til dressingen:
1 dl soya yoghurt
2 tsk peanutbutter
Saften fra 1/2 citron
1 tsk honning eller sukrin gold
1 fed hvidløg (kan undlades, jeg elsker bare hvidløg)
Havsalt og frisk kværnet peber
Start med at røre dressingen sammen.
Kom peanutbutter i en skål sammen med citronsaft og rør forsigtigt rundt indtil det begynder at blive mere fyldende og cremet. Tilsæt de øvringe ingredienser og smag til med salt, peber og sødning.
Vask og gnub jordskokkerne grundigt. Dup dem tøre i et rent viskestykke.
Skær jordskokkerne i tynde skiver på et mandolinjern og vend dem med dressingen.
Pynt salaten med med purløg og groft hakkede peanuts.