Broccolisalat med asparges, æble & sennepsvinagrette

Denne salat har jeg fået serveret mange gange hjemme hos min mor. Og den hører blandt mine favorit salater. Jeg elsker kombinationen af sprød, dampet broccoli, knasende forårs friske asparges og forårsløg, syrligt æble, ristede pinjekerner og den altid skønne sennepsvinagrette!
Lav den nu mens det er til at få friske asparges det er til at betale for og server salaten til alt fra hverdags frikadeller, kylling, gris, bøf eller fisk.

Opskriften er til 1-2 salat sultne mennesker.

Du skal bruge:

1 broccoli
1 bundt asparges
1 æble
1 bundt forårsløg
1 håndfuld pinjekerne

4-5 spsk  sennepsvinagrette

Sådan gør du:

Skær broccolien i midre buketter og damp dem i let saltet vand i 1 min.
Hæld vandet fra i et dørslag og lad broccolien køle af.

Rist pinjekernerne på en tør varm pande til de er gyldne og begynder at dufte. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af.

Bræk de trævlede ender af aspargesene, skyld dem, dup dem tørre og skær dem i diagonale stykker på ca. 1,5 cm.

Skær den øverste grimme top af på forårsløgene, og skyld dem grundigt. Skær både den hvide del og den grønne del af foråsløget i tynde skiver.

Skyld æblet, fjern kernehuset og skær det i små tern på ca. 1×1 cm.

Kom nu broccoli, asparges, forårsløg og æble i en stor skål og vend det med sennenpsvinagrette.
Drys med ristede rinjekerner og pynt evt. med ærtespirer.