Forårssalat

Kan i mærke det….?
Foråret?!
Det er her!
Og det er ikke kun tegn som vintergækker og krokus der er sprunget ud, sol der skinner igennem vinteres beskidte slør på vinduerne og at solen først går ned om aftenen nu, at det kan mærkes at foråret er kommet, det kan heldigvis også mærkes på madfronten. Med foråret kommer der nemlig også en masse dejlige nye grøntsager.
Asparges deriblandt. Og for pokker hvor har jeg også trængt til forandring og fornyelse.
Derfor var jeg hurtig til at slå til da Aarstiderne annoncerede med 4 bundter asparges som ekstravare og en bakke udenladske jorbær fristede igen på indkøbsturen og måtte altså med hjem så jeg kunne lave en forårsfrisk salat.

Til 2 store portioner:

Du skal bruge:
1 bakke babyspinat
1 bundt asparges
1 moden avokado
1 håndfuld mandler
250 g jordbær
Dressing (stor portion):
Saften fra 1 citron
2 spsk olivenolie
1 spsk dijon sennep
1 tsk honning
1 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du:
Hak mandlerne groft og rist dempå en tør hed pande til de er gyldne og begynder at dufte. Kom manlerne på en tallerken og sæt dem til side.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammmen og smag til med salt, peber og evt, mere honning.
Bræk de trævlede ender på aspargenene af, skyld og af dryp dem. Skær hovederne af og gem dem til at pynte med. Skær resten i små diagonale stykker.
Skyld og afdryp jordbærene og skær dem i skiver.
Skyld og slyng spinaten og  skær avokadoen i tern. Vend nu alt sammen forsintigt med ca. halvdelen af dressingen, rensten kan du gemme til en ny portion eller til en helt anden salat. Dressingen holder sig fint i en lufttætbeholder i køleskabet i en uges tid.
Top med aspargeshovederne og giv evt. salaten en drys blå birkes. Det giver et dejligt crunch til salaten, men kan sagents undlades.