Sennepsvinaigrette, eller den mere mundrette version; sennepsdressing.
En salatdressing klassiker du altid kan vende tilbage til.
Det er nemlig dressingen, der altid dur.
Altså, som i A.L.T.I.D !!!
Fra 1000 øer til 1000 % hjemmelavet
Jeg har altid været mere en dressing, end sauce – kind of person.
Og jeg har da også spist min del af 1000 ø dressigen.
Altså købe versionen, du ved ..
Nej, jeg er ingen helgen.
Men til mit forsvar skal jeg lige sige, at det efterhånden er ok mange år siden, sådan en er kommet med mig hjem i indkøbsnettet …
Idag kan jeg ikke drømme om at købe en færdiglavet dressing.
Mest fordi jeg ved at en hjemmelavet smager SÅ meget bedre.
Og så er det overraskende nemt at lave en selv OG det kræver nærmest ingen ingredienser.
Altså næsten, ik?
Sennepsvinaigrette
Sennep
Balsamico
Olie
Salt
Peber
Sirup
Med bare 6 simple ingredienser, du sikkert allerede har, kan du lave en dressing, der nærmest uanset hvad du måtte sætte sammen, bare passer og får smagene til at gå op i en højere smagsenhed.
Når man bruger så få ingredienser, er det vigtigt for smagen at det er nogle af en god kvalitet der anvendes.
Så vælg den gode olivenolie, balsamico og sennep.
Dine smagsløg vil takke dig for det.
Flydende magi
En dressing, uanset om det blot er lidt olie og balsamico gør selv den mest simple salat til en uimodståelig smagsoplevelse.
Det er altså “smørret, der gør´et” … som man siger.
En slags fyldende magi, om man vil.
Så forkæl dine salater OG smagsløg med endnu mere fyldende magi:
Tahindressing
Peanutbutterdressing
Ginger-lemon dressing
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 2 dl. balsamico eddike
- 1 dl. god olivenolie
- 2 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. grov sennep
- 1-2 spsk. ahornsirup
- salt
- peber
- Piskes alle ingredienserne sammen i en skål.
- Smag til med salt og peber og evt. mere sirup.
- Hæld dressingen på en flaske.
- Opbevar dressingen på køl, her holder den sig fint i op til 2 uger.
Åh ja, jeg er helt enig med dig i, at det er en klassiker med en sennepsdressing. Det er også en af mine favoritter 🙂 Jeg laver én meget i stil med din, men erstatter ofte hvidvinseddiken med citronsaft og undlader hvidløg. Det er også lækkert!
Jeg erstatter også tit hvidvinseddiken med enten balsamico, æblecidereddike eller citronsaft. Bare en eller anden for for syre fungerer og hvidløget kan sagtens undlades, jeg elsker bare hvidløg (:
Sennepsvinaigretten er også min favorit! Desværre er min mand blevet træt af den, så den får lige et par måneder på bænken, hvor jeg må savne den 🙁 I mellemtiden laver vi mange dressinger med enten tahin eller creme fraiche. Mormordressing med fløde, citron og sukker er også virkelig yndlings!
Variation kan også være godt og tahindressing og mormordressing er bestemt ikke nogen dårlig erstatning 😉