Agurkesalat med spinat & rosin

Kender du det, at når temperaturen lister sig op omkring de 25 grader, så er det eneste man har lyst til at spise, koldskål? Ja ikke?

Jeg har set ihvertfald sådan, at på de varme dage, så må maden gerne være kold, let og frisk og selvom koldskål er den dejligste sommerspise, så kan det nu også være dejligt en en skål forfriskede salat.

Agurkesalaten her, er nemlig lige præcis kold, forfriskende og ligger let i maven og så kræver den hverken mange ingredienser eller lang tid i køkkenet. Perfekt til en varm sommer dag.

Agurkesalat:
– tilbehør til 2

1 stor agurk
2 store håndfulde spinat
1 skalotteløg ( eller 12 rødløg)
1 håndfuld rosiner
Revet skal fra 1 øko citron
1 lille bundt dild

Dressing:

1 tsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomstsaft
Salt og peber

Mix alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber.

Skyld spinaten grundigt, slyng den tør i en salatslynge og hak den groft.
Skær agurken i tern og hak løget fint.
Mix det hele sammen i en skål sammen med dressing, citronskal og fint hakket dild.