Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler

Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler
Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler bliver serveret med riata og bliver til sammen til den lækreste aftensmad.

Spis det som en ret i sig selv eller suppler med lækre salater for en mere fyldig ret.

Raita, den indiske Tzatziki

Raita er Indernes svar på grækernes tzatziki.

I Indien bruges raitaen som et kølende element til alle de lækre stærke retter.
En raita er ofte krydret med både krydderier og krydderurter.
Hvor en tzatziki kun indeholder agurk, så kan en raita både indeholde tomater, radiser eller frugt som mango eller papaya.

Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler

Disse pandekager er nu slet ikke stærke.

De har en dejlig smag af karry og nigellafrø og er ganske børnevenlige.
Men hvis man savner det stærke, giver man bare sin egen portion et drys chili eller Sriracha.

Pandekagerne serveres også med stegte søde kartofler og bliver til en lækker sammensætning med de bløde og krydrede pandekager og den cremede raita.

Simpel ret eller fest måltid?

De indiske pandekager med stegte søde kartofler og raita kan sagten stå alene som et simpet, men utrolig lækkert måltid.

Men skal du istedet have et fest måltid ville jeg servere disse lækre indiske salater til.

5.0 from 1 reviews
Indiske kikærtepandekager med stegte søde kartofler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • INDISKE KIKÆRTEPANDEKAGER
  • 300 g kikærtemel
  • 5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk nigellafrø
  • Kokosolie til stegning
  • RAITA
  • 3 dl soya yoghurt
  • Bladene fra 4 kviste mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 agurk
  • STEGTE SØDE KARTOFLER
  • 4 små søde kartofler
  • Kokosolie
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. PANDEKAGER:
  2. Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk så dejen sammen med vandet, lidt ad gangen. Lad dejen stå og trække i 30 min.
  3. Varm en pande op til middelvarme, kom en klat kokosolie på og lad den smelte
  4. Sæt 3 klatter dej på den varme pande og steg pandekagerne til de er gylden på undersiden, vend dem og steg dem på modsatte side til de også er gyldne og pandekagerne er gennemstegt.
  5. Gentag processen til der ikke er mere dej tilbage.
  6. RAITA:
  7. Haver agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær dem i tynde skiver.
  8. Rør yoghurten sammen med hvidløg, mynte og krydderier og smag til med salt.
  9. Tilsæt agurkerne og vend det sammen
  10. STEGTE SØDE KARTOFLER:
  11. Skrub og skyld de søde kartofler grundigt og skær dem i mundrette tern.
  12. Steg kartoflerne i kokosolie på en middelvarm pande til de er møre og gyldne, ca. 10 - 15 min.
  13. Kom de stegte søde kartofler i en skål og giv dem et drys salt.
  14. ANRETNING:
  15. Kom 3 pandekager på din tallerken, top dem med stegte søde kartofler og riata suppler evt. med en grøn salat.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem