Salater fra Mellemøsten

Idag er det i følge kalenderen årets første sommerdag og det skal markeres med 2 friske salater fra varmere himmelstrøg. Udover at bidrage med masser af smag, så er det også 2 salater hvis ingredienser bidrager rigtig godt til væskebalancen. Og vi ved jo godt hvor vigtigt det er at få godt med væske når solen står højt, men samtidig kan det også være svært at holde balancen vedlige kun ved at drikke vand, det er ihvertfald ikke lige så spændende som at gnaske sig igennem disse 2 salater.

Server salaterne til fx. falafler

FATTOUSH SALAT – uden brød:

1 agurk
1 rødløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 bakke san marzano tomater

FREMGANGSMÅDE:

Skyld agurken og tomaterne grundigt og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Agurken halveres på langs og kernerne skrabes ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver og kom dem i en skål. Tomaterne skæres i kvarte og rødløget i tynde skiver. Hak persillen groft og kom det i skålen sammen med agurk, tomat og rødløg. Vend salaten godt rundt med halvdelen af dressingen og giv den et ekstra drys za’atar .

Dressing til begge salater:

2 spsk. balsamico
2 spsk. olivenolie
1 spsk za’atar krydderi fra ASA
Salt og peber

Rør alle ingredienser sammen i en lille skål og smag til med salt og peber.

ARABISK SALAT:

1 glaskål – kan erstattes af andre kåltyper
1 squash
1/2 – 1 galia el. Cantaloup melon
5 radiser
15 kalamata oliven

FREMGANGSMÅDE:

Skær top og bund af glaskålen, skræl det med en kartoffelskræller eller skarp kniv og skær det i mundrette terninger.
Radiser skylles grundigt og skæres i tynde skiver på et mandolinjern.
Squashen skæres i tændstikstave, jeg bruger en rive funktion på mandolinjernet.
Melonen skæres i mundrette terninger og oliven befries for sten og skæres i kvarte.

Bland alle ingredienserne sammen med resten af dressingen i en stor skål og giv den et ekstra drys za’atar.

Opskriften på falafler finder du her.