Squashbrownie

Fudgy, svampet kage med en intens kakaosmag og cremet glasur, det er hvad du får med denne brownie!

– hvad du til gengæld ikke får, er et boldsukker der tager en vild rutschetur, fordi denne kage indeholder hverken mel, sukker og faktisk heller ikke smør. Den indeholder derimod grøntsager, fibre og sunde fedststoffer, som din krop vil elske at blive forkælet med og det vil dine smagsløg helt sikkert også! – Den smager nemlig helt fantastisk!

Og ligesom med en klassisk brownie kan du lege videre med opskriften, måske du syntes der skal nødder i, måske der skal bær i, eller hvad med lidt revet appelsinskal eller mynte for et after eight agtigt twist, der kan tilføres mange lækre twist til denne brownie.

Low carb squashbrownie
– 9 stk (20 x 20 cm form)

1 stor squash
1 moden banan eller 1/2 dl æblemos
1,5 dl mandelmælk eller anden nøddemælk
3 medium økologiske æg
1 dl kokosfibermel (kan erstattes af mandelmel)
1 spsk kanel
4 spsk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver

Glasur:

1 moden avokado
1 spsk kakao
1 tsk vanillepulver
Evt. lidt sødning fx. Sukrin melis

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader og smør en 20 x 20 cm med kokosolie eller smør eller for den med bagepapir.

Riv squashen på den grove side af rivejernet og sæt det til side.

Mos bananen grundigt og pisk det sammen med æggene.
Vend den revne squash i æggemassen.

I en skål blandes kokosfibre, kakao, kanel, bagepulver og salt godt sammen. Si det ned i den våde dej og rør det godt rundt. Rør til sidst mandelmælken i lidt ad gangen og rør til dejen er glat og uden klumper.

Kom dejen i den smurte bageform og bag brownien i ovnen i 40 min.

Tjek med en kødnål eller lignede om brownien er færdig bagt. Er nålen ren når den tages op, er brownien bagt, hænger der dej ved, skal kagen have et par minutter mere i ovnen.

Lad kagen køle helt ned og sæt den i køleskabet.

Lav glasuren til brownien ved at blende alle ingredienser grundigt sammen. Smag til om du syntes den skal sødes.

Smør glasuren på den afkølede brownie og skær den i 9 stykker.

Uden glasuren kan brownien fryses ned. Den kan med fordel laves dagen før og den kan holde sig 3-5 dage i køleskabet.