Chili sin Carne

Chili sin Carne
Chili sin carne er både fyldt med smag og grøntsager og serveres med alt det gode tilbehør som salsa og guacamole.
Ingredienslisten er lang, men den er hverken indviklet eller besværlig. Det er nemlig mest grøntsager og krydderier der står på den.
Chili sin carne smager så englene synger og så er den klar på under 30 min.

Chili sin carne pero con verduras….

Ej, jeg kan faktisk slet ikke spansk, jeg gad godt jeg kunne, så google translate har lige hjulpet mig lidt her. – til dem, der lige som jeg, heller ikke kan spansk, kan jeg fortælle det betyder chili uden kød men med grøntsager – verduras lækkert ord ikke? Måske det kunne få børn til at spise lidt flere grøntsager hvis vi udtalte det “verduras” med rullede spanske gloser….

Ud med det ene – ind med det andet

Nå, men denne her chili sin carne er altså helt uden kød, og jeg vil vove den påstand at hvis du undlod at fortælle det til dine medspisende, så tror jeg faktisk slet ikke de vil opdage at retten er helt uden kød.
Den er nemlig spræng fyld med smag fra alle de gode krydderier og har masser af bid fra alle grøntsagerne.
En helt igennem fantastisk ret, der ville gøre selv en cowboy glad!

Mexikanske livretter

Det mexikanske køkken byder på så mange lækre sager, meget mere end blot nachos med guacamole.
Her hjeme er disse 3 nogle af af vores mexikanske livretter – og nu måske også en af dine?
5.0 from 1 reviews
Chili sin Carne
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glurenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 lille dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili, fint hakket og uden kerner
  • 1 spsk. oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. kakao
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Guacamole
  • Soya yoghurt
  • Friske koriander
  • Lime
  • Rødløg, hakket
  • Blomkålsris, bruneris eller quinoa til servering
Fremgangsmåde
  1. Løg, hvidløg, gulerod og bladselleri pilles, skrælles, skylles og kommes i en minihakker/foodprocessor og hakkes fint.
  2. Peberfrugt og squash skæres i tern og vandet hældes fra majsene.
  3. Hæld ligeledes vandet fra bønnerne, hvis du bruger dåse bønner, og lad dem dryppe af.
  4. I en lille skål blandes oregano, spidskommen, koriander, kanel, kakao, paprika, peber, røget paprika og cayennepeber sammen. Det er bare for at gøre arbejdsgangen lettere og hurtigere at blande dem sammen inden du går i gang med at med gryderne.
  5. Varm en stor gryde med lidt olivenolie til medium varme og svits squash, peberfrugt og majs et par minutter. Kom de svitsede grøntsager på en tallerken og stil til side. Kom lidt nyt olivenolie i gryden og svits de hakkede grøntsager et par min under omrøring.
  6. Tilsæt krydderiblandingen, svits lidt under omrøring og tilsæt tomatpuré og svits yderligere et minut.
  7. Hæld vand og hakkede tomater i og lad retten stå og små simre uden låg i 10 min.
  8. Tilsæt de stegte grøntsager og bønnerne og lad retten simre inderligere 5 min og smag til med salt og peber.
  9. Server retten med ris, quinia eller blomkålsris og top med soya yoghurt, hakkede rødløg, koriander og limesaft.

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem