Fennikelsalat med lakrids og chokolade

Fennikelsalat med lakrids og chokolade

Fennikelsalat med lakrids og chokolade.
Lækker som snack eller dessert når den søde tand mælder sig på det mest ubelejlige tidspunkt.
Måske det er den mest besynderlige sammensætning du længe har hørt om, men tro mig det smager som dessert, og er altså lige så lækkert som den er mærkelig.

Fennikelsalat med lakrids og chokoladeFennikelsalat med lakrids og chokolade

Fennikelsalat med lakrids og chokolade

Jo den er skam god nok – i denne salat skal der både lakrids og chokolade!
Nu tænker du måske, at jeg da er gået helt fra forstanden, og indrømmet, vi er ude i en lidt ekstrem sammensætning her. Men når det så er sagt, så er det en smagssammensætning, som bare går op i en højre enhed!

Umamisalat?

Den naturlige anissmag i fennikel, bliver fremhævet af lakridspulveret. Æblecidereddiken giver syrlighed, bitterheden fra mørk chokolade, sødme fra rosiner og dejligt knas og fedme fra græskarkernerne.

Det er altså lidt af en umamisalat vi har at gøre med her med alle de smagskombinationer af surt, sødt, salt og bittert.

Salat til dessert?

Så giv din salat et drys lakrids og chokolade og spis den om sund og sød snack eller dessert,  eller som en luksuriøs morgenmadssalat.

Tænk en gang at de kan være så sjovt at spise sundt!

Fennikelsalat med lakrids og chokolade

Fennikelsalat med lakrids og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snack, morgenmad
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 4 fennikel
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. rå lakridspulver
  • 1 spsk. hampefrøolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld økologiske rosiner
  • 30 g 85 % mørk chokolade
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner
Fremgangsmåde
  1. Halver de 4 fennikel hoveder, snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  2. Kom dem i en skål og giv dem et par kram med hænderne, så de bliver saftige.
  3. Vend det snittede fennikel med balsamico, olie, salt, lakridspulver og rosiner.
  4. Rist græskarkerner på en tør varm pande til de bliver gyldne og begynder at poppe.
  5. Hak chokoladen mellem fint, kom det oven på salaten og hæld de varme ristede græskarkerner over, så ckokoladen smelter.
  6. Vend det hele godt rundt og nyd nu en helt fænomenal smagsoplevelse.
Tips
Opskriften er inspireret af Anna Bogdonova