Marokkansk Harira suppe

Marokkansk Harira suppe

Marokkansk Harira suppe er en dejlig fyldig og smagfuld suppe.

Fyldt med linser, kikærter, grøntsager og krydderier i massevis.
Suppen er både nem og hurtig at lave og kan mætte mange sultne maver.

En ny verden af suppegryder

Tænk engang!

Som barn kendte jeg kun til én suppe.
Klar suppe med kød- og melboller og suppeurter.
Og selvfølgelig med et flute serveret til.

Min farmor lavede det hele fra bunden, selv melbollerne.
Jeg husker hende tydeligt, stå ved komfuret med “melbollesprøjten” presset ind på maven og i lyn hurtigt tempo fik hun trykket en masse melboller ned i gryden.

Uhm!
Jeg elskede min farmors suppe!

Idag er mit kendskab til supper ekspanderert og en ny suppe favorit er fundet!

Marokkansk Harira suppe

Marokkansk Harira suppe er en klassisk suppe, der typisk serveres når fasten skal brydes under ramadanen.

Suppen laves sådan helt traditionelt med lammekød og med enten ris eller pasta i.
Kødet har jeg naturligvis undladt. suppen er fyldig og smagfuld nok i sig selv.
Og pasten, ja den har jeg erstattet med squashetti.

Lad dig endelig ikke afskrække af ingrediens listen.

De fleste ting er noget du sikkert allerede har på din krydderihylde og i dit basis lager.
Og har du ikke alle krydderierne og de forskellig grøntsager, så fortvivl ikke!
Du behøver ikke det hele, for at lave en god Marokkansk Harira suppe.

Bare du har tomater, bouillon, linser og kikærter så er du allerede godt på vej…

Varme, krydrede og cremede

Vil du også ha´ ekspanderert dit suppe kendskab, kan du fortsætte med disse tre her.

De er både varme, krydrede og cremede.
Og mega lækre på hver deres måder!

Mulligatawny suppe
Spicy gulerodssuppe
Sød kartoffelsuppe med polenta croutoner

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Marokkansk Harira suppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1½ liter vand + 1 spsk herbamere bouillon
  • 1 flaske mosede tomater
  • 1 dl røde linser
  • 2 dl kikærter, udblødte og kogte ( evt. Kikærter på dåse)
  • 1 løg, fint hakket
  • 4 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 rød chili - kan undlades eller gemmes til topping
  • 2 spsk fint revet ingefær*
  • 2 tsk paprika*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk gurkemeje*
  • ½ tsk kanel*
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 aubergine i tern
  • 3 stilke bladselleri i tyndeskiver
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Squashetti - til denne ret beregnes ca. ½ squash pr. person.
  • Frisk mynte
  • Evt. soya fraiche
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme. Steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par min. under omrøring. Tilsæt alle krydderierne og steg yderligere et minut igen under omrøring.
  2. Tilsæt auberginetern, peberfrugt, bladselleri, linser og hæld bouillonen på.
  3. Lad suppen simre under låg i 15 min. Tilsæt de mosede tomater og kikærter og lad suppen simre igen i 10 min.
  4. Imens suppen simre laves squashettien. Jeg bruger som altid min julienneskærer fra GEFU - den er uundværlig i mit køkken.
  5. Anret suppen i dybe tallerkner og top med squashetti, frisk mynte og evt. skefuld creme fraiche.
Tips
* krydderierne kan erstattes af 1½ spsk Garam marsala

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem