Gulerodssuppe med fennikel og appelsin

Gulerodssuppe med fennikel og appelsin
Gulerodssuppe med fennikel og appelsin

Langsom søndag

Søndag, ifølge tempoet herhjemme så burde dagen hedde slowday….
Det meste af dagen bliver nemlig tilbragt i nattøjet, vi hænger længe over morgenmaden, nyder at kunne drikke kaffen mens den stadig er varm og i det hele taget går det meste af dagen i et meget roligt tempo. Vi lader op til en ny uge og prøver for en stund at glemme lidt om madpakker, vasketøj og andre praktiske opgaver.

På sådan en langsom søndag, kan jeg godt lide at sætte en gryde suppe over, den kan stå små simre mens jeg hjælper Alma med rydde Barbiedukkerne op for hvor, guderne må vide, hvilken gang den dag.
Og så er sådan en gryde suppe en genial måde til at få en masse grøntsager indenbords og til at få ryddet op i grøntsagsskuffen.

Gulerodssuppe med fennikel og appelsin

xxx

xxx

xxx

xxx

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Gulerodssuppe med fennikel & appelsin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 500 g gulerødder
  • 1 fennikel
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ l grøntsagsbouillon ( ½ l kogende vand + 2 tsk herbamarebouillon )
  • Saften fra 2 økologiske appelsiner
  • Olivenolie til stegning
  • Topping:
  • Revet gulerod
  • Ristede, saltede økologiske cashewnødder fra Earth Control
  • Persille
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Snit fennikel fint og skær gulerødderne i mindre stykker
  3. Varm en gryde med olivenolie op til medium varme.
  4. Steg løg, hvidløg og fennikel møre.
  5. Tilsæt gulerødder og bouillon og lad suppe simre i 20 min.
  6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt appelsinsaft.
  7. Giv suppen et opkog og smag evt. til med salt.
  8. Server suppen varm, toppet med revet gulerod, ristede saltede cashewnødder og lidt persille.