Cremet bønnesalat med spirer & karry cashews

En pose grønne bønner i fryseren bør være fast inventar. Sådan en pose kan nemlig være redningen til et hvert måltid. Med sådan en pose i fryseren kan man altid lave en omgang bønnefritter, den klassiske bønnesalat med tomater, oliven og feta og så kan man naturligvis også lave denne cremede bønnesalat, alle 3 variationer er helt fantastisk på hver deres måde og kan matches til alt lige fra falafler, frikadeller, bøffer, fisk og kylling.

Cremet bønnesalat med spirer og karry cashewnødder:
– tilbehør til 4

750 g grønne bønner
1 bakke bønnespirer
80 g karry cashewnødder
1 rød chili

Cremet avokado dressing:

2 modne avokado
Saften fra 1 lime
1 lille bundt koriander, gem lidt til pynt
1 spsk fint revet ingefær
2 fed hvidløg
Salt og peber

Sådan gør du:

Damp bønnerne i let saltet vand i 4-5 min, hæld vandet fra og køl dem ned ved at hælde kold vand
over.

Fremgangs måden til de karry ristede cashewnødder finder du her: karry cashewnødder.

Lav den cremede dressing ved at blende alle ingresienserne sammen, smag den til med salt g peber.

Vend bønnerne med den cremede dressing, anret dem på et fad og top salaten med bønnespirer, rød chili, karry cashewnødder og koriander.

På en kødfri dag som idag ville jeg servere salaten sammen med de gode falafler ellers passer salaten på alle andre dage glimrende sammen med både fisk og kylling.