Pomelosalat med edamammebønner og chili

Lige nu bugner det med Pomelo i butikkerne. Den store citrusfrugt ligner en kæmpe grapefrugt og smagen er nu også lidt derhen ad, bare meget mildere og slet ikke bitter, som grapefrugten ellers kan være.
Pomeloen smager skønt som en snack, men den er også helt fantastisk i salater og gerne sammen med chili som et spicy modspil til den sødlige frugt.
Pomelo skal håndteres på sammen måde som grapefrugt. De hvidehinder mellem frugtkødet er meget bitre og bør ikke spises.
Jeg plejer at skære top og bund af pomeleoen, og med en skarp kniv skære frugtkødet frit. Man kan også sagtens pille frugten og pille frugtkødet ud af hinderne. Begge dele er lige rigtigt.
Er du stadig i tvivl om hvordan pomeleoen skal håndteres, så findes der forskellige you tube videoer som viser hvordan sådan en skal håndteres.
Pomelosalat med edamammebønner og chili
5.0 from 1 reviews
Pomelosalat med edamammebønner og chili
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 1 Pomelo
  • ½ spidskål
  • 1 bakke rucola
  • 1 bakke bønnespirer
  • 200 g edamammebønner, afbælgede og optøede
  • 3 spsk ristede sesamfrø
  • 1 rød chili
  • Dressing:
  • Saften fra 1 lime
  • 2 spsk sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Mix alle ingredienserne til dressingen.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler på et mandolinjern. Vend det sammen med dressingen, kram gerne dressingen lidt ind i spidskålen så den bliver lidt mør.
  3. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint.
  4. Rist sesamfrøene på en tør varm pande til de er gyldne og begynder at poppe.
  5. Vend rucola og bønnespirer sammen med spidskålen.
  6. Anret salaten i en skål eller fad og fordel pomelo, edamammebønner, chili og ristede sesamfrø.