Vegansk og glutenfri æblecrumble

Vegansk og glutenfri æblecrumble

Vegansk og glutenfri æblecrumble, den perfekte afslutning på efterårsferien.
Den er den perfekte kombination af blødt og sprødt.
Og serverer du din crumble med kokosflødeskum er lykke gjort.

Eftårsferie = hyggetid

Vi har ikke holdt 100 % efterårsferie denne ugen.
Der er både blevet arbejdet og været i SFO.
Men på trods af det har vi stadig nået en gåtur i Søndermarken, været i biffen og se den nye Krumme film og set det Halloween oppyntede Tivoli.

Vegansk og glutenfri æblecrumble

Og så har jeg også bagt denne skønne æble crumble, for ingen eftåersferie uden kage vel?

Jeg bruger altid helt almindelige spise æbler, på den måde får man en helt naturlig sødme og kan derfor spare på den tilsatte.
Crumbledejen er lavet af boghvedemel og boghvedeflager fra Urtekram – det gør kagen glutenfri, men smagen er helt som den skal være, eller faktisk bedre, for boghveden har en mild nøddesmag, som klæder kagen helt perfekt!

 

Æblecrumble
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert, kage
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 6 små æbler
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g kokosolie
  • 100 g kokossukker
  • 100 g boghvedeflager
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk. vaniliepulver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i skiver.
  3. kom æbleskiverne i et ovnfastfad og vend dem med kanel.
  4. i en skål blandes kokosolie, boghvedemel, boghvedeflager, kokossukker og vaniliepulver til en smuldret dej.
  5. Fordel dejen oven på æblerne, sæt fadet i ovnen og bag tærten i 45 min.
  6. Lad tærten køle lidt ned, inden den serveres med vegansk creme fraiche, vegansk vanilleis eller kokosflødeskum.

 

GemGem

GemGem