Vegansk Stenalderbrød uden æg

Vegansk Stenalderbrød uden æg

Vegansk Stenalderbrød uden æg, mel og gluten.
Men med masser af frø, nødder og kerner istedet.

Super nemt at lave og passer helt perfekt til lige præcis det pålæg du elsker aller mest.

Hummus, pålægs chokolade?
Stenalderbrødet er din ven!

Brød uden mel

Brød uden mel, har ry for at være en ægget omgang.
“Det minder mere om en omelet, end om brød”

Ja, det er en beskrivelse jeg ofte har hørt om de forskellige melfri brød erstatninger.
Men det problem har man slet ikke med denne udgave af stenalderbrødet.

Fordi, der er nemlig ikke æg i….

Vegansk Stenalderbrød uden æg

Jamen kan det overhovedet hænge sammen, tænker du sikkert?

Ja, dét kan det!

Løsningen er loppefrøskaller!
Det fungerer simpelthen bare så godt!
Brødet hænger fint sammen og man slipper for helt for den æggede smag.

Jeg spiser egentlig sjældent brøderstatninger, måske fordi jeg også syntes de er for æggede, men mest fordi jeg ikke rigtig savner brødet i min kost.
Men lysten til en rugbødsmad melder sig nu engang imellem.
Og med en skive af denne udgave af stenalderbrødet, kommer man så tæt på den rigtige rugbrødsmag, helt uden mel.

Spis brød til

… din hot dog, burger eller hvad du ellers drømmer om.

Få opskrifterne på brødet der passer til lige her:

Glutenfrit chiabrød
Glutenfri burgerboller
Glutenfri pølsebrød

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk Stenalderbrød uden æg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 30 g loppefrøskaller
  • 3 dl. vand
  • 500 g blandede nødder og kerner
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 dl. vand
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Rør loppefrøskallerne sammen med 3 dl vand og lad det trække i 10 min.
  3. Nu står du med noget som mest af alt minder om tapetklister. Det er det, som skal binde kernerne sammen istedet for æggene.
  4. Rør nødder, kerner, salt, klisteret og 1 dl vand godt sammen i en skål.
  5. Hæl dejen ud i en lille brødform. Enten smurt med kokosolie eller beklædt med bagepapir.
  6. Bag brødet i 1 time.
  7. Lad brødet afkøle lidt inden du tager det ud af formen.
  8. Lad derefter brødet afkøle helt inden der skæres i det.
Tips
Brødet holder sig fint i nogle dage i køleskabet, men du kan også med fordel skære brødet i skiver og fryse dem ned. Så tager du bare det antal skiver op du skal bruge.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem