Vegansk Stenalderbrød uden æg, mel og gluten.
Men med masser af frø, nødder og kerner istedet.
Super nemt at lave og passer helt perfekt til lige præcis det pålæg du elsker aller mest.
Hummus, pålægs chokolade?
Stenalderbrødet er din ven!
Brød uden mel
Brød uden mel, har ry for at være en ægget omgang.
“Det minder mere om en omelet, end om brød”
Ja, det er en beskrivelse jeg ofte har hørt om de forskellige melfri brød erstatninger.
Men det problem har man slet ikke med denne udgave af stenalderbrødet.
Fordi, der er nemlig ikke æg i….
Vegansk Stenalderbrød uden æg
Jamen kan det overhovedet hænge sammen, tænker du sikkert?
Ja, dét kan det!
Løsningen er loppefrøskaller!
Det fungerer simpelthen bare så godt!
Brødet hænger fint sammen og man slipper for helt for den æggede smag.
Jeg spiser egentlig sjældent brøderstatninger, måske fordi jeg også syntes de er for æggede, men mest fordi jeg ikke rigtig savner brødet i min kost.
Men lysten til en rugbødsmad melder sig nu engang imellem.
Og med en skive af denne udgave af stenalderbrødet, kommer man så tæt på den rigtige rugbrødsmag, helt uden mel.
Spis brød til
… din hot dog, burger eller hvad du ellers drømmer om.
Få opskrifterne på brødet der passer til lige her:
Glutenfrit chiabrød
Glutenfri burgerboller
Glutenfri pølsebrød
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 30 g loppefrøskaller
- 3 dl. vand
- 500 g blandede nødder og kerner
- 2 tsk. flagesalt
- 1 dl. vand
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Rør loppefrøskallerne sammen med 3 dl vand og lad det trække i 10 min.
- Nu står du med noget som mest af alt minder om tapetklister. Det er det, som skal binde kernerne sammen istedet for æggene.
- Rør nødder, kerner, salt, klisteret og 1 dl vand godt sammen i en skål.
- Hæl dejen ud i en lille brødform. Enten smurt med kokosolie eller beklædt med bagepapir.
- Bag brødet i 1 time.
- Lad brødet afkøle lidt inden du tager det ud af formen.
- Lad derefter brødet afkøle helt inden der skæres i det.
TAK! Det her skal jeg helt sikkert prøve. Jeg tåler ikke gluten, og selvom jeg klarer mig fint uden brød størstedelen af tiden, så savner jeg virkelig noget der minder om rugbrød, men er også træt af at alt brød pludselig smager af æg.
Dét skal bages – i dag! Tak for opskriften 🙂
Ja det er lige præcis rugbrødet man godt kan savne ikke? Sådan har neg det ihverfald.
Og brød skal smage af brød og ikke af æg, og sådan er det her, jeg håber SU bliver lige så glad for det som jeg (;
Kh Maria
Yeah hvor godt! Og selv tak! (;
Og lad mig da endelig høre hvad du syntes om brødet!
God dag og god bage lyst
Kh maria
MUMS 🙂 Dejligt med lidt nyt inspiration – jeg udgav også et indlæg med stenalderbrød i går på bloggen!
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk
Uhm hvor godt… jeg er én af dem der ikke er så glad for æggesmagen, det skal helt sikkert prøves 🙂
Jeg vidste slet ikke det kunne laves uden æg! Super inspirerende opskrift og lækre billeder, det skal jeg hjem og bage 😀
Jeg glæder mig allerede til at lave det, men har stadig et halvt stenalderbrød i køleskabet jeg lige skal have spist først. Jeg synes som regel også at de melfri brød er for æggede, dog ikke stenalderbrødet. Det er bare dyrt at lave når det skal være med øko æg og så oveni en masser øko frø, nødder og kerner..
Kan man bruge den gule husk i stedet for loppefrøskaller? Og i så fald hvor meget skal man så bruge?
Jeg har bagt stenalderbrød én gang. Jeg var hverken vild med mængden af æg eller olie. Måske det skal have en chance til på den her måde 🙂
Sikke en god idé med loppefrøskallerne. Jeg bager sjældent, da jeg på ingen måde savner brød i min kost, men cirka en gang om året melder lysten til en leverpostejsmad med hjemmesyltede rødbeder sig og så skal jeg da prøve dette brød af.
Jeg tænker, om chiafrø ikke også kan bruges som bindemiddel? Enten i kombination med loppefrøskallerne, opblødt hele eller blendede. Lad mig gerne høre, hvis du prøver dette
Inspiration kan man ikke få nok af vel søde (:
Ej brød skal heller ikke smage af æg, og det slipper man helt for med dette brød (; jeg håber det falder i din smag søde Linda!
Jeg håber dit blev godt Anna?
Ja det kan blive en omkostelug affære sådan et stenalderbrød. Urtekram har lavet en stenalderbrødblanding, den er ikke så dyr som hvis man skal købe alle delene enkeltvis (;
Det kan jeg desværre ikke svare på, jeg har kun brugt loppefrøskaller og ikke Husk produkterne
Jeg syntes bestemt du skal give det her brød en chance (;
God ide med Chiafrøene – det vil jeg tænke over om skal ha et førsøg (;
Bagte det idag med det grønne husk tilsatte også en håndfuld chiafrø og 1 dl ekstra vand pga. disse.
Tak for en god opskrift uden æg olie og ost?
Skønt at høre Lotte! 🙂
Er det muligt at erstatte loppefrøskallerne med hørfrø(slim)?
Nej desværre ikke i denne opskrift, det vil ikke kunne binde sammen på brødet.
Hej Maria
Jeg er i tvivl om det skal være 160 grader alm. ovn eller varmluft? – det gør jo en ret stor forskel 😉
Kh
Annakarin
Jeg bager ALTID med varmluft, kan nærmest ikke finde ud af andet 😉
Hej
Jeg prøvede at lave det lige efter opskriften med det resultat at jeg fik et brød der var blødt og sank sammen et stykke tid efter jeg tog det ud af formen.
Det var godt nok spild af penge, energi og tid
Jeg har før lavet stenalderbrød med æg og det det et fast brød hver gang. Så loppefrøskaller er en no go
/John
Jeg har desværre også haft en del af de slags kedelige oplevelser.
Og jeg har desværre ikke luret hvad det er der går galt.
Det er nemlig bare æv med æv på !!!
Hvis brødet bliver blødt og falder sammen, kan det have noget at gøre med hvor meget vand man kommer i klister-blandingen. Jeg har lige lavet to, og det ene blev blødt mens det andet blev fint (det andet havde fået lidt mindre vand i klister-blandingen).
Ok, tak for at dele din erfaring 😉
Kan der evt. tilsættes noget speltsurdej til denne ?? . Min mand er ikke så vild med æggesmagen i stenalderbrødet, ( og han savner sit rigtige sure rugbrød ) så dette brød var en oplagt mulighed at afprøve
Det tænker jeg sagtens du kan, jeg har ikke selv erfaring med det og om du så skal ændre på noget i opskriften.
Tusind tak for en fantastisk opskrift. Ligetil og nem at følge. Jeg tillod mig at tilføje 100 gr tørrede tranebær. Og jeg har nu det lækreste nødde-brød
Velbekomme og nøj hvor lækkert 😍