Grønkålssuppe med ristede hasselnødder

groenkaalssuppe-med-ristede-hasselnoedder
Glasset med de ristede hasselnødder jeg lavede i starten af ugen, er næsten allerede tomt, fordi uanset hvad jeg spiser, så syntes jeg at det liiiige skal have et drys hakkede ristede hasselnødder.


Til morgenmad kommer jeg dem fx. på min morgenmadssalat, som består af fennikel, grape og kakifrugt, og sammen med mynte giver de ristede hasselnødder den skønneste luxus smag, man kan tænke sig. De smager naturligvis også fantastisk oven på soya yoghurt eller grød.
I disse kolde tider spiser jeg ofte suppe til frokost, og har jeg rester tilbage kan jeg faktisk godt finde på at spise suppe til morgenmad også. Det er overraskende lækkert med en skål varm og fyldig grøntsagsuppe til morgenmad – især hvis du kommer ristede hasselnødder på!

Grønkålssuppe med ristede hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
 • 300 g grønkål - renset vægt
 • 200 g persillerod (kan erstattes med selleri el. pastinak)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 liter grøntsagsbouillon
 • Olivenolie til stegning
 • Salt
 • Topping:
 • Soya fraiche
 • Ristede hasselnødder
Fremgangsmåde
 1. Skær persilleroden i grove stykker og hak løg og hvidløg.
 2. Varm en gryde med omienolie op til medium varme, steg løg og hvidløg mære et par minutter.
 3. Tilsæt persillerod og steg yderligere et par minutter.
 4. Hæld grøntsagsbouillon på og tilsæt grønkålen.
 5. Lad suppen koge i 25 min og blend den med en stavblender.
 6. Smag suppen til med salt.
 7. Server suppen med en skefuld creme fraiche og ristede hakkede hasselnødder.