Tyrkisk gryderet med blomkålssalat

Tyrkisk gryderet med blomkålssalat

Tyrkisk gryderet med blomkålssalat er både fyldt med masser af grøntsager og masser af krydderier.

Så dyk dybt i grøntsagsskuffen og krydderiskabet og lav en yderst smagfuld ret som hele familen vil elske.

Tyrkisk gryderet med blomkålssalat
Tyrkisk gryderet med blomkålssalatTyrkisk gryderet med blomkålssalat

Tyrkisk gryderet med blomkålssalat

Aubergine, squash, peberfrugt.
Paprika, spidskommen, kanel.

Det er bare nogle af de mange smagsgivere i denne ret.
Fordi er der noget den har, så er det smag!
Og masser af den.

På i og ovenpå.

Retten drysses nemlig med både sesamfrø, granatæblekerner og en gremolata.
Gremolata er en blading af fint revet citronskal og blandede krydderurter.
Det farverige drys bidrager ikke kun med masser af smag og knas, men gør den og smuk og frisk.

2 i 1

Vi ved alle, at vi skal begrænse vores madspild.

Ikke kun for vores egen økonomis skyld, men også for miljøets skyld.

Det tror jeg de fleste af os sagtens kan se fidusen i.
Samtidig kan det også være enormt kedeligt at spise det samme flere dage i træk.

Men det er der heldigvis råd for og jeg kommer her med en såkaldt 2i1 ret.
Det går helt enkelt ud på at du den ene dag laver en stor portion gryderet og dagen efter bruges resterne som fyld i fx.bagte peberfrugter.

Samme ret!
Bare serveret på en anden måde, så du ikke føler du spiser det samme.
Se det er da smart ikke?

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Tyrkisk gryderet med blomkålssalat
5.0 from 1 reviews
Tyrkisk gryde med blomkålssalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 125 g mørk soy4you granulat + 4 dl. grøntsagsbouillon ( kan erstattes af 2 ds. grønne linser )
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 aubergine, i tern
  • 1 squash, i tern
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. sød paprika
  • 3 tsk. kanel
  • 3 tsk. spidskommen
  • Kokosolie eller olienolie til stegning
  • Salt og peber
  • Gremolta:
  • 4 spsk. hakket persille
  • 4 spsk. hakket mynte
  • Skallen fra 2 øko citroner
  • Drys:
  • 1 granatæble - kerner heraf
  • 2 spsk. ristet sesamfrø
  • Tilbehør:
  • Ris - efter eget valg
  • Blomkålssalat med abrikoser
  • 1 blomkål, groft revet
  • 1 granatæble - kerner heraf
  • 10 tørrede abrikoser, i små tern
  • 2 spsk. ristet sesamfrø
  • 1 håndfuld ristede mandler, groft hakket
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. hakket mynte
Fremgangsmåde
  1. Kog grøntsagsbouillonen op og udblød soyagranulaten heri i 5 min eller.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg det med i yderligere 1 min.
  3. Tilsæt alle grøntsagerne og steg det under jævnlig omrøring i ca. 5 min.
  4. Tilsæt alle krydderierne og steg i yderligere 2-3 min under omrøring og tilsæt så det udblødte soya granulat og hakkede tomater.
  5. Bring retten i kog og skru ned til lav varme, læg låg på gryden og lad den simre i 15-20 minutter.
  6. Imens retten simrer laves gremoltaen, granatæblekernern befries, sesamfrøene ristes og risene koges efter anvisningen på posen.
  7. Vend alle ingredienserne til salaten sammen med lidt citronsaft, olivenolie salt og peber.
  8. Server den tyrkiske gryde, anrettet oven på ris og drysset med gremolta, granatæblekerner og ristet sesam og med blomkålssalaten som tilbehør,

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem