Gulerodskage vafler

Gulerodskage vafler

Gulerodskage vafler er sunde nok til at kunne spises til morgenmad og lækre nok til at kunne være en dessert!

Du får altså den lækre smag af gulerodskage, helt uden den store mængde sukker, der også har det med at følge med, når der bages kage.

Gulerodskage vafler er hurtige og nemme at lave og hvis du topper dem med yoghurt er det næsten lige så godt som en cremet glasur.

Gulerodskage vafler

Gulerodskage vafler

Gulerodskage vafler er en lækker start på dagen, en sød lille snack eller en sund hverdags dessert.

Jeg er vild med smagen af gulerodskage og jeg er vild med vafler – så hvorfor ikke kombinere dem?
En vaffel er hurtigere at lave end at bage en kage, det mindst lige så lækkert, men meget meget sundere!

Brug grove og mættende mel

Når jeg bager vafler bruger jeg 9 ud af 10 gange kikærtemel.
Det er rigt på både fiber og protein og er derfor ekstra mættende.
Kikærtemel er desværre ikke noget man kan finde i alle helt almindelige supermarkeder.
Så hvis du ikke kan kan finde det der hvor du handler, så kan du uden problem bruge andre meltyper.
Havre eller boghvede – hvis det skal være glutenfri, men du kan også bruge fx. rug- eller speltmel.
Helt almindelig hvedemel kan også bruges, men så går det sunde lidt af fløjten.

Vafler til enhver lejlighed

Vafler kan spises til alle måltider og til enhver lejlighed.
Er det ikke rigtigt?
Få 8 sunde vaffel opskrifter, alle veganske, glutenfrie og mega lækre her:

8 sunde vafler til vaffeldagen

Gulerodskage vafler

Gulerodskage vafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler
Antal personer: 8 belgiske vafler
Ingredienser
  • 4 dl. havremel eller anden glutenfri mel fx. boghvede el. kikærtemel
  • 3-3,5 dl. mandelmælk
  • 2 dl. groft revet gulerod
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 2 stk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Tilbehør:
  • Soyayoghurt
  • Hakkede mandler
  • Rosiner
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Rør mandelmælk, chiagele og gulerødder sammen i en anden.
  4. Tilsæt den våde blanding til den tørre og rør det grundigt sammen.
  5. Varm vaffeljernet op – når det lyser grøn kommes ca. 2 dl dej i.
  6. Låget lukkes i og vaflen bages til lampen igen lyder grøn.
  7. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  8. Server vaflerne med yoghurt, mandler og rosiner og evt. et ekstra drys kanel.