Gulerodskage vafler er sunde nok til at kunne spises til morgenmad og lækre nok til at kunne være en dessert!
Du får altså den lækre smag af gulerodskage, helt uden den store mængde sukker, der også har det med at følge med, når der bages kage.
Gulerodskage vafler er hurtige og nemme at lave og hvis du topper dem med yoghurt er det næsten lige så godt som en cremet glasur.
Gulerodskage vafler
Gulerodskage vafler er en lækker start på dagen, en sød lille snack eller en sund hverdags dessert.
Jeg er vild med smagen af gulerodskage og jeg er vild med vafler – så hvorfor ikke kombinere dem?
En vaffel er hurtigere at lave end at bage en kage, det mindst lige så lækkert, men meget meget sundere!
Brug grove og mættende mel
Når jeg bager vafler bruger jeg 9 ud af 10 gange kikærtemel.
Det er rigt på både fiber og protein og er derfor ekstra mættende.
Kikærtemel er desværre ikke noget man kan finde i alle helt almindelige supermarkeder.
Så hvis du ikke kan kan finde det der hvor du handler, så kan du uden problem bruge andre meltyper.
Havre eller boghvede – hvis det skal være glutenfri, men du kan også bruge fx. rug- eller speltmel.
Helt almindelig hvedemel kan også bruges, men så går det sunde lidt af fløjten.
Vafler til enhver lejlighed
Vafler kan spises til alle måltider og til enhver lejlighed.
Er det ikke rigtigt?
Få 8 sunde vaffel opskrifter, alle veganske, glutenfrie og mega lækre her:
8 sunde vafler til vaffeldagen
- 4 dl. havremel eller anden glutenfri mel fx. boghvede el. kikærtemel
- 3-3,5 dl. mandelmælk
- 2 dl. groft revet gulerod
- 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
- 2 stk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- Tilbehør:
- Soyayoghurt
- Hakkede mandler
- Rosiner
- Rør chiafrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør mandelmælk, chiagele og gulerødder sammen i en anden.
- Tilsæt den våde blanding til den tørre og rør det grundigt sammen.
- Varm vaffeljernet op – når det lyser grøn kommes ca. 2 dl dej i.
- Låget lukkes i og vaflen bages til lampen igen lyder grøn.
- Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
- Server vaflerne med yoghurt, mandler og rosiner og evt. et ekstra drys kanel.
Kan man bruge vand istedet for mandelmælk?
Naturligvis 😉
Hej Maria?Du behøver ikke fedtstof i dit vaffeljern? Sidder de virkelig ikke fast? Jeg har et ældre jern, der skal meget fedt på for at kunne få vaflerne af. Jeg må vist ønske mig et nyt! ☺️Tina
Hej Tina,
Nix, med et tefal snack collection vaffeljern har du ikke brug for fedtstof.
Vaflerne bliver bagt til perfektion og sidder ikke fast 😉
Jeg kan kun anbefale dig at skaffe sådan et 😉
Kan man bage pandekager af sådan en vaffel-dej? Eller skal man have et vaffeljern?
ork ja, det kan du sagtens.
I så fald ville jeg dog tilsætte lidt bagepulver så det bliver lækre og fluffy 😉
Jeg lavede dem med kakao og rødbede (inspireret af “red velvet”) – de blev vildt gode 🙂 tak for gode opskrifter
Ej men altså det lyder da også helt vildt lækkert !!
Tusind kan for at dele din ide 😉