Lakridsvafler med blåbærcreme – vegansk og glutenfri

Lakridsvafler med blåbærcreme

Lakridsvafler med blåbærcreme til morgenmad eller dessert.

Lakrids til morgenmad?
Ja da!
Især når det kommer i form af en vaffel fyldt med den lækreste blåbærcreme.

Blåbær og lakrids er nemlig en super lækker kombination og vafler til morgenmad er bare altid en god idé.

Lakridsvafler med blåbærcreme

Lakridsvafler med blåbærcreme

Lakridsvafler med blåbærcreme kan spises til både morgenmad eller dessert.

Vaflerne er uden sukker og blåbærcremen er lavet af frosne blåbær, banan og soyamælk.
Det smager af dessert men er så sundt at den kan nydes til morgenmad.
Ikke dårligt vel?

Lakrids eller kanel

Lakrids er en smag der har det med at dele vandene – enten elsker mand det eller også hader man det.
Jeg hører bestemt til den gruppe, der elsker lakrids.
Altså smagen af lakrids.

Ikke slikket – jeg har ikke spist slik i over 20 år – vildt ikke?

Men smagen af lakrids – den elsker jeg.
Derfor kommer kommer jeg fra tid til anden også lakrids i alt jeg kan komme afsted med.
Og min idé med at komme både lakrids i vaflerne og blåbærcremen skulle vise sig at være lækker, at jeg har spist det til morgenmad hele 4 dage i træk!
Så lækkert er det – siger jeg bare!

Skulle du nu høre til dem, der ikke har den samme kærlighed for lakrids som jeg, kan du sagtens bruge andre smagsgivere.

Kanel vil også være et glimrede valg her.
Men også kakao eller acai.

Din vaffel – din smag!

Vafler til morgenmad, frokost, aftensmad og dessert

Vafler kan spises til alle måltider og til enhver lejlighed.
Er det ikke rigtigt?
Få 8 sunde vaffel opskrifter, alle veganske, glutenfrie og mega lækre her:

8 sunde vafler til vaffeldagen

Lakridsvafler med blåbærcreme

Lakridsvafler med blåbærcreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: vafler
Antal personer: 8 stk / 4 personer
Ingredienser
  • 4 dl. havremel glutenfri mel fx. boghvede el. kikærtemel
  • 3-3,5 dl. mandelmælk
  • 2 modne bananer
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 2 stk. rålakridspulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Blåbærcreme:
  • 200 g frosne blåbær
  • 1 frossen banan
  • 1 dl. vanilje soyamælk
  • 2 tsk. rålakridspulver
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Mos bananerne i en anden skål og rør mandelmælk og chiagele sammen i heri.
  4. Tilsæt den våde blanding til den tørre og rør det grundigt sammen.
  5. Varm vaffeljernet op – når det lyser grøn kommes ca. 1 dl dej i.
  6. Låget lukkes i og vaflen bages til lampen igen lyder grøn.
  7. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  8. Kom alle ingredienserne til blåbærcremet i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  9. Det kan være nødvendigt at stoppe et par gange undervejs og skrabe kanterne ned.
  10. Server vaflerne med blåbær cremen og evt. lidt friske blåbær som pynt.

 

GemGem

GemGem

GemGem