Lykken er is, og lykken er især is, der er så sund og lækker, at man kan spise den til morgenmad!
En dag, der starter med is, kan kun blive en god dag! En sød, blød, cremet og forfriskende is med kun 4 ingredienser.
Opskriften er inspireret fra chokolade pigerne, Anne og Majas, nyeste bog Lykken er is.
Banker dit hjerte også for is, så er denne bog virkelig noget for dig.
Bogen indholder 70 smukt præcenterede is. Som strækker sig over iskager, ispinde, isvafler, isdesserter, sorbeter, mælkeis og sunde is. Der er virkelig noget for en hver smag!
Alt sammen ser så lækkert ud at jeg har lyst til at prøve det hele! Jeg er simpelthen er nødt til at invistere i en ismaskine så jeg kan gøre pigerne kunsten efter. Heldigvis indeholder bogen også opskrifter som ikke kræver ismaskine, denne sunde is, kræver fx kun en mini hakker eller stavblender, så der is på nul komma fem.
Hindbær softice:
– 2 personer
300 g frosne bananer i skiver
100 g frosne hindbær
1 dl mandelmælk
1 tsk vaniljepulver
Pynt: frysetørrede og frisk hindbær
Blend alle ingredienser sammen til en ensartet cremet konsistens.
Fordel isen i 2 skåle og server med det sammen isen drysset med friske og frysetørrede hindbær.
Spis isen til morgenmad, som eftermiddagssnack eller som en sund hverdagsdessert.
Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Anne au Chokolat – Lykken er is
Regi: RCR krystalglas
Det ser lækkert ud, men et spørgsmål presser sig på. Skræller du bananerne inden de ryger på frost? og i så fald, bliver de ikke brune? mange bloggere skriver at de fryser overmodne bananer ned og bruger dem til alt muligt lækkert. Det. Skulle jeg da lige prøve, men uden størres succes…
Jeg smed et bundt hele i fryseren. De var helt umulige at få ud af skrællen, da jeg skulle bruge dem. Efter at have tøet lidt, smed de med glæde frakken men var nu noget slatne i konsistensen.
Hej Mette.
Ja bananerne skal skrælles og skæres i skiver inden de fryses, så er de lige til at bruge. De bliver ikke brune mens de er frosne og det er også i frossen tilstand de skal bruges. Når de optøes bliver de brune og smattede og ikke specielt lækre (; så husk at skræl dem næste gang, så kan du få lækker is (;
God søndag
Kh maria
Det ser lækkert, simpelt og sundt ud.
Mandelmælk – er det også for at søde?
Eller kan man bruge alm mælk eller enddog fløde? 🙂
Vh Ann
Det virker fint med at fryse hele bananer for mig. Ligger dem til optøning 5 minutter når de kommer ud af fryseren, det går lidt hurtigere hvis jeg lægger dem i vand, og bruger en kniv til hjælp med at skrælle dem.
kh Lars
Lækkert ser det ud, men er det ikke noget med at man ikke må spise frosne hindbær hvis de ikke har været opvarmet først? ?
Mandelmælken er kun for at gøre den vegansk – hvis det ikke betyder noget for dig så bruger du bare mælk eller fløde – væsken er med til at få det til at kunne blendes
Jeg foretrækker nu at skrælle dem inden de fryses, så kan de gå i blenderen uden jeg skal gøre mere ved dem 😉
Jo det er rigtigt at det anbefales at give frosne hindbær et opkog inden de anvendes fordi der kan sidde bakterier i den der kan give maveonde – jeg køber altid økologiske og har aldrig haft problemer – men skal man være på den sikre side så skal de have et opkog først 😉
Er der ikke ret mange kalorier i kokosmælk
Joe, men gør det noget?