Rødbedesalat med krydderurter og linser

Taget i betragtning af at det idag er årets første sommerdag, i følge kalenderen ihvertfald! Så burde jeg jo være igang med at dele opskrifter på vidunderlige salater og andet lækkert tilbehør til grillmaden, som skal stor nydes på en solbeskinnet terasse, men altså, vejret kan vi vist hurtigt blive enig om godt kunne være noget bedre ikke?  Så istedet får I en lidt efterårsagtig rødbedesalat, den er nu også skøn og så kan vi jo mæske os i den indtil vejret også er enig om at det altså nu er sommer og så skal jeg nok komme masser af inspiration til hvad der skal serveres til grillmaden.

Rødbedesalat med krydderurter og linser:
– tilbehør til 2 personer

4 små rødbeder
100 g grønne delikatesse linser, rå vægt
2 håndfulde dild
2 spsk ristede sesamfrø
2 spsk ristede mandler
2 spsk morbær ( kan erstattes af rosiner el. andre tørrede frugter)

Dressing:

2 spsk æblecidereddike
1 spsk sesamolie
1 tsk honning
Salt og peber

Skyl linserne i en si. Kom dem i en gryde med 2 dl vand og 1 tsk salt og kog dem i 20 min.
Hæld evt. overskydende væde fra, og kom dem i en skål.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i lune og kogte linser.

Skræl rødbederne og skær dem i tynde strimler, brug evt. et mandolinjern.
Hak krydderurterne fint.
Vend rødbede, krydderurter, sesamfrø og mandler med linserne og top salaten med morbær.

Tilbehør til salaten kunne fx. være fisk. Fisk og dild passer så skønt sammen.

Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Regi: Broste