Blomkålssalat med abrikosdressing & ristede mandler

Denne salat smager af sol og sommer – uanset vejr!

Dressingen er nemlig lavet af solmodne abrikoser, gerne af dem er har ligget lidt for længe i frugtskålen og derfor er ekstra bløde og saftige.
Det giver både en smuk farve, dejlig smag og man får brugt de overmodne frugter, istedet for at smide dem ud.

For et par uger siden købte en stor bakke økologiske abrikoser i Super Brugsen og har selvom jeg har brugt abrikoser i både salater og som topping på min morgen greenie, ja så lå der stadig 5 abrikoser i frugtskålen og de trængte efterhånden til at blive brugt. Og fordi abrikoserne var blevet så bløde, så opgav jeg helt at skære dem i pæne stykker, istedet fjernende jeg stenene og blendede abrikoserne sammen med olivenolie, mynte, sennep, citron og salt – det blev til en virkelig skøn dressing, med smag af sol og sommer!

Jeg brugte dressingen i en sprød blomkålssalat, men dressingen vil også passe til andre kåltyper og grønne salater og jeg tænker at andre frugter som fx. ferskner og nektariner også ville kunne laves til skøn dressing. Så skal mængeden bare justeres, abrikoser er jo bitte små i forhold til ferskner og nektariner.

Blomkålssalat med abrikosdressing & ristede mandler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-3 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx. persille, citronmelisse eller ananas salvie
  • Abrikosdressing:
  • 5 modne abrikoser
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk dijonsennep el. sød sennep fx. ravigotte
  • 1 håndfuld mynteblade ( kan erstattes af basilikum el. koriander )
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl abrikoserne, halver dem og fjern stenene.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender eller mini hakker og blend det helt jævt og cremet. Smag dressingen til med salt og peber.
  3. Del blomkålen i store buketter, snit dem i tynde skiver på et mandolinjern og vend dem med dressingen.
  4. Rist mandlerne på en tør varm pande til de er gyldne og begynder at dufte.
  5. Vend dem et par gange undervejs så de ikke brænder på.
  6. Kom mandler i en skål og til dem til side for at køle af. Når de ikke er brandvarme længere hakkes de groft.
  7. Hak krydderurterne fint og skær forårsløgene i tynde skiver.
  8. Anret blomkålen i en skål eller på et fad og fordel forårsløg, krydderurter og mandler henover.