Blomkålssalat med grønne bønner og bagte søde kartofler

Når alt serveres i en skål og der er søde kartofler involveret, så er det comfort food når det er bedst.

Og comfort food, det trænger vi altså til indimellem og her er søde kartofler noget af det bedste jeg ved, til at opfylde den trang.

Den søde kartoffel, som jo slet ikke er nogen kartoffel, men er derimod en rodfrugt, har fået navnet fordi den i facon og tilberedning minder om kartoflen og så naturligvis fordi den smager sødt.

Søde kartofler bliver til de bedste pomfritter, desværre ikke sprøde som de almindelig, men i smag slår de med flere længder.


Den søde kartoffels popularitet ses også ganske tydeligt i super markedet, de er nemlig både at finde i både små og store kæder. I bakker med små og kæmpe store i løssalg:
Det er desværre sjældent de findes økologisk, men det tænker jeg nok bare er et spørgsmål om tid, nu de er så populære.

Blomkålssalat med grønne bønner og bagte søde kartofler:
– hovedret til 2 personer

1 blomkål
300 g grønne bønner
3 spsk fint hakket bredbladet persille
1 håndfuld saltede mandler
20 kalamata oliven, uden sten
salat og peber
Oliven- eller kokosolie til stegning

3 spsk sennepsvinaigrette

3 små søde kartofler
Olivenolie
Urtesalt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Vask de søde kartofler og skær dem i både.
Læg dem på bagepladen og vend dem med olienolie og urtesalt.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 20 min – til de er gyldne og sprøde.

Skær bønnerne i mundrette bidder og steg dem gylde og møre på en pande med kokosolie.
Riv eller hak blomkålen groft og vend det med de stegte bønner, persille og sennepsvinaigrette.
Anret blomkålen i 2 skåle og fordel oliven, mandler og de søde kartofler i skålene.

Spis salaten alene eller som tilbehør til vegetarbøffer.


Foto & styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues

Regi: Broste / Bloomingville / Ditte Fischer