Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips

Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips

Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips er fingermad og hyggemad når det er aller bedst.
Disse er fyldte med med masser af farverigegrøntsager og bliver serveret med hele 3 skønne dips.

Fordi, man skal jo aldrig gå ned på dip, vel?

Friske forårsruller

Øvelse gør mester

Det er meget, meget lettere end du tror.
Det er lidt ligesom med pandekager.
Den første kikser A L T I D og derefter kører det bare slag i slag.
Eller ihvertfald næsten da….
Allerede efter et par stykker har man fået føling med hvor længe rispapiret skal ligge i blød, hvor meget fyld man kan komme i og hvor stramt man kan rulle uden papiret går i stykker.
Går det alligevel galt, løfter du bare fyldet af, kasserer rispapiret, der er gået i stykker og starter forfra.
Derfor er det en god idé altid at starte med et salatblad, det gør der meget lettere at løfte alt fyldet på en gang.

Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips

Længe har jeg haft lyst til selv at lave friske forårsruller.
Jeg har bare ikke lige haft modet til at kaste mig ud i projektet.
Men efter jeg kiggede Camilla over skulderen i fredags, hvor vi lavede mad sammen her hos mig.
Ja så fandt jeg langt om længe modet frem.
Så disse ruller er mine allerførste af slagsen – jeg er nu ganske tilfreds med resultatet, hvis jeg selv skal sige det
Og da Camilla ovenikøbet roste også min rulleteknik, da hun så mit billede på instagram, var jeg en meget stolt “rulleelev”!

De friske forårsruller er meget ferske i smagen, så den store forskel ligger i de forskellige dips man serverer til.

Og fordi man jo aldrig skal gå ned på dip, har jeg har brugt 3 forskellige.
Én vil sagtens kunne gøre det, bare sørg for at have rigeligt af den.
Der bliver alligevel dyppet et par gange undervejs.

They see me rolling …

Jeg har ikke skrevet en fremgangs måde med rulleteknikken, istedet har jeg linket til en god video på Youtube.
Den viser virkelig godt, hvordan sådan nogle friske forårsruller skal rulles.

Fordi en er sjældent nok

Få mere rulle inspiration her: 3 x friske forårsruller

3 forskellige friske forårsruller, den ene mere lækker end den anden!

Friske forårsruller

Friske forårsruller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vietnamesisk
Antal personer: 10 rulller / 2 personer
Ingredienser
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 hjertesalat
  • 2 gulerødder - i juliennestrimler
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 moden avokado - i tynde skiver
  • ½ bakke bønnespirer
  • 1 rød chili - fint hakket
  • ¼ Mango - i tynde skiver
  • ½ Agurk - i tyndeskiver
  • 2 forårsløg - i tynde skiver
  • Dips:
  • Sesam/ingefær dip
  • Peanutbutter dip
  • Sød chili sauce fra Urtekram

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem