Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressing

 

Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressing

Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressing er både frisk, mættende og uimodståelig lækker.

Grønkålssalat siger du?
Her midt i sommersæsonen?

Jeps, den er god nok.
Grønkålen er i sæson allerede nu og den smager vidunderlig med melon og ikke mindst peanutbutterdressing.

Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressingGrønkålssalat med melon og peanutbutterdressingGrønkålssalat med melon og peanutbutterdressingGrønkålssalat med melon og peanutbutterdressing

Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressing

Grønkål er meget mere end grønlangkål og stuvet grønkål. Den er helt fantastisk rå også i sommersalaten. Efter en god massage er grønkålen mør og lækker og den perfekte salatingrediens.

Grønkål er bitter og har en stærk kålsmag.
Derfor er det en god ide at tilsætte lidt sødme for at afbalancere smagen.

Om vinteren er det ofte i form af æbler, pære eller soltørrede frugter.
Men her i sommerperioden er det jo oplagt, at bruge af de mange søde og solmodne frugter.

Friske søde meloner

Melon er uden tvivl den frugt jeg spiser allermest af her i sommerperioden
Den er så dejlig lækker og forfriskende.

Selvom den er sød, indeholder den faktisk overraskende få kalorier,
Ikke fordi vi skal tælle kalorier her.
Faktisk overhovedet ikke!

Jeg syntes det bare interessant, fordi søde frugter som regel er mere energitætte.
Honningmelon indeholder fx. kun 23 kcal or 100 g, til sammenligning indeholder banan 85 kcal pr 100 g.
Men lad nu vær´ at gå op i den slags kedeligt tal ikke…

Honningmelon er også den melon jeg har brugt i denne skønne salat.
Den søde og forfriskende smag passer perfekt til den bitre kål og den salte dressing.

Grønkålssalat med melon og peanutbutterdressing

Grønkålssalat med melon & peanutbutter dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 300 g grønkål
  • 1 melon fx. honning, cantaloupe eller vandmelon.
  • 1 bundt forårsløg
  • Æblecidereddike og salt til massage af grønkålen
  • Peanutbutterdressing:
  • 3 spsk tamari (glutenfri soya )
  • 3 spsk peanutbutter
  • Saften fra 1 lime
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 tsk fint revet ingefær
  • 3-6 spsk vand
Fremgangsmåde
  1. Rib grønkålsbladene af stænglerne, skyl og slyng det grundigt.
  2. Halver melonen og skrab kernerne ud med en ske.
  3. Skær skrællen af melonen og skær frugt kødet i mundrette bidder og forårsløget i tynde skiver.
  4. Kom grønkålen i en stor skål.
  5. Tilsæt 1 tsk æblecidereddike og ¼ tsk salt og begynd at massere grønkålen. Bliv ved et par minutter til grønkålen er mørkegrøn og mør.
  6. Tilsæt peanutbutterdressing og vend det grundig rundt.
  7. Anret grønkålen i en skål eller på et fad og fordel melon og forårsløg henover.

 

GemGem

GemGem