Quinoasalat med friske abrikoser

Jeg er ret vild med at bruge frugt i salater, ikke som hovedingrediens, men som det lille søde indslag, som jeg syntes gør en kæmpe forskel for den gode salatoplevelse.

Jeg tænker gerne flere elementer ind når jeg bygger en salat op. Både i smag og konsistens.
Den skal gerne indeholde noget blødt og sprødt og noget surt, sødt og salt. Har man alle de elementer med, er du garanteret en god salat.

Denne quinoasalat har det hele, sprød agurk og squash, blød abrikos og quinoa og på smagspaletten har vi det sure og salte fra dressingen og det søde fra abrikoserne.

Kan du ikke få abrikoser så kan de erstattes af en anden sød frugt, fx. nektariner eller melon.

 

Quinoasalat med friske abrikoser:
– tilbehør til 4 personer

2 dl quinoa
6 friske abrikoser
1/2 rødløg
1 agurk
1 squash
1 håndful bredbladet persille
1 håndfuld frisk mynte

Dressing:

4 spsk sennepsvinaigrette

Fremgangsmåde:

Skyl quinoen grundigt med vand igennem en tætmasket si. Kom det i en gryde med 4 dl vand og 1 tsk salt og kog det i 20 min.

Hak rødløg og krydderurter fint
Skyl aguk og squash. Del agurken på midten og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurk og squash i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Del abrikoserne på midten, fjern stenen og skær dem i mundrette bidder
Kom det hele i en skål og vend det sammen med den kogte quinoa og dressigen.

Anret salaten i en skål og server den som tilbehør til fisk og alt slags kød. Men kan også sagtens spises alene – så rækker den til 2 personer.

TIP: En håndfuld nødder fx. pistacie eller mandler, vil bestemt ikke gøre salaten nogen skade og har du rester tilbage, er den skøn i madpakken dagen efter.

 

Foto & Styling: Maria / Vanløse Blues
Opskrift: Maria / Vanløse Blues
Regi: Bloomingville