Sommersalat med melon og agurk og Butterbean BBQ bøffer

Mere melon, mere salat og masser af smag – det er hvad denne sommerret kan friste med.

Melon og agurk er et skønt match i salatskålen og sammen med koriander, forårsløg og peanuts får den et asiatist touch, som kælder den helt fantastisk.
Og på en hed sommerdag, hvis sådan en skulle komme denne sommer, så er salaten perfekt til at få væskebalancen bragt i orden.
Men den smager nu altså også dejligt på en gråvejrsdag….

Som jeg vist allerede har nævnt et par gange, så er jeg ret vild med melon og du vil også finde flere forskellig slags i mit køleskab.
Denne salat opstod også ved at jeg havde en hel, en halv og en kvart af de forskellige meloner og køleskabet skulle tømmes fordi Alma og jeg skulle et par dage hjemmefra.
Så alle meloner blev skåret i bidder og kombineret i en skøn salat – mums!

Du behøver ikke alle 3 slags meloner for at lave salaten, 1 hel af den ene slags er helt perfekt, så brug din favorit.
Min favorit er frøskindsmelonen – som selvfølgelig også er den dyreste melon man kan få, så typisk mig altså…

Butterbean-bøfferne var også lidt af en køleskabs oprydning. Og da køleskabet ikke indeholdt æg blev det til en vegansk bøf og resultatat blev virkelig godt.
Nu er det jo ikke fordi ægget bidrager med noget smag til bøffen, men det gør noget for konsistensen.
Men selv uden æg i bøfferne blev de både sprøde og fint sammenhængende.
Den lille, men alligevel meget store smagsoplevelse ligger i tilsætningen af BBQ sauce. Røgsmagen i BBQ sauce giver en fornemmelse af at det er en rigtig grillet bøf man spiser.


Sommersalat med melon & agurk:
– tilbehør til 2 personer

1 agurk
2 forårsløg
1/2 honning melon
1/4 frøskinsmelon
1/4 galiamelon
1 håndhuld frisk koriander
2 spsk peanuts

2-3 spsk sennepsvinaigrette

Fremgangsmåde:

Del agurken på midten og skarb kernerne ud med en teske. Skær forårsløgene i tynde skiver og melonen i mundrette bidder. Kom det i en skål og vend det med vinaigretten.
Hak koriander og peanuts groft.
Anret salaten på et fad og fordel hakket koriander og peanuts ovenpå.


Butterbean BBQ bøffer:
– 4 stk / 2 personer

240 g udblødte og kogte butterbeans – svarende til 1 dåse drænet vægt
2 dl kogt quinoa
2 forårsløg, i tynde skiver
1/2 rød peberfrugt, i små tern
1 fed hvidløg, fint revet
1 håndfuld frisk koriander
3 spsk BBQ sauce – fx. Hellmass Japan Sticky Grill Sauce
1 tsk salt
1-2 spsk loppefrøskaller

Fremgangsmåde:

Blend butterbeans sammen med bbq saucen til kontistensen er jævn og cremet. Rør alle de øvrige ingredienser i og lad farsen stå og samle sig i 10 min.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Form farsen til 4 bøffer og bag dem i 25 min.

Server butterbean-bøfferne til sommersalaten og evt. med mere bbq sauce.


GemGem