Vegansk omelet med broccoli, tomat og avokado

Vegansk omelet

Vegansk omelet er perfekt til både morgenmad, frokost eller aftensmad
Fyldt den med grøntsager og du har et lækkert og mættende måltid klar på under 15 min.

Denne omelet adskiller sig fra den almindelige omelet, den er vegansk og er istedet lavet kikærtemel.
En helt og aldeles genialitet, der kan bruges på uendelig mange måder.

Vegansk omelet Vegansk omelet

Kikærtemel – din nye ven!

Hvis ikke du allerede har anskafet dig en pose kikærtemel, så er det på tide at gøre det nu.

Du skal enten en tur i helsekosten, hvis den skal være økologisk eller forbi din etninske købmand, for at købe en pose.
Den fåes typisk i en 1 kg pose så der er altså til virkelig mange måltider, i sådan en pose kikærtemel.

Med et protein indhold på 21,8 g pr. 100 g er kikærtemel altså en god kilde til protein.
Derudover er kikærtemel også rig på fibre, hele 13,4 g pr. 100 g.
Så kikærtemel er en fantasisk, billig kilde til både fibre og protein.

Og anvendelses mulighederne er uendelige.

Vegansk omelet

Hvis ikke jeg med opskriften på Socca Pizzaen overbeviste dig om kikærtemelets fantastiske evner, så gør jeg det måske nu med denne lækre omelet.
Som jo altså ikke indeholder æg.

Konsistensen er lidt mere fast end den almindelige omelet, smagen er selvfølgelig lidt anderledes.
Men oplevelsen er 100 % den sammen, ikke nogen kedelig “nøjes med” løsning her.
Kikærteomeletten er helt igennem fantastisk!

Jeg har tilsat gurkemeje for at få den æggede farve og purløg, som jeg syntes hører sig til i en omelet.
Grøntsagsfyldet kan være lige præcis det du har i grøntsagskuffen eller det du har lyst til.

En ting er sikkert!
Kikærteomeletten vil blive et lækker hurtigt, velsmagende, mættende og billigt måltid.

Pizza, vafler og pandekager

Mulighederne er mange og med disse 3 opskrifer vil jeg hermed garantere at den pose kikærtemel du lige har købt, lyn hurtigt skal få ben at gå på.

Indiske kikærtepandekager med raita
Socca – pizza på kikærtebund
Vafler med rødbedehumus og avokado

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk omelet

Vegansk omelet - kikærtepandekage med broccoli, tomat og avokado
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: frokost, aftensmad
Antal personer: 1 portion
Ingredienser
  • 1½ dl kikærtemel
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk gærflager
  • 1 spsk fint hakket purløg
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Fyld:
  • 2 dl broccoli buketter
  • Saften fra ½ lime
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lille moden avokado, i skiver
  • ¼ lille rødløg, i tynde ringe
  • 6 san marzano tomater, i tern
  • Salt og peber
  • evt. lidt soya yoghurt
Fremgangsmåde
  1. Pisk alle ingredienserne til omeletten sammen.
  2. Steg den i kokosolie på en medium varm pande.
  3. Når oversiden ikke længere er flydende, vendes dem og steges 1 min på den anden side.
  4. På en anden pande steges broccoli og hvidløg i limesaft til broccolien er mør med stadig har bid.
  5. Kom fyldet i omeletten, drys med lidt purløg og evt. lidt soya yoghurt.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem