Aubergine kødboller og spicy kålsalat

Aubergine kødboller og spicy kålsalat

Aubergine kødboller og spicy kålsalat …
Kål og kødboller – lyder måske ikke så sexet …

Men tro mig!

Denne menu kan få alle smagsløg helt op at ringe.
Kødbollerne der helt uden kød er boostet med masser af krydderuer og kålsalaten har masser af smag fra chili og ristet sesam.

Aubergine kødboller og spicy kålsalatAubergine kødboller og spicy kålsalatAubergine kødboller og spicy kålsalatAubergine kødboller og spicy kålsalat

Aubergine kødboller og spicy kålsalat

Disse kødfrie kødboller er en fusion af alt det gode fra hummus, falafler og Baba Ganoush.
Bagte auberginer, kogte kikærter, masser af krydderier og små kugler rullet i sesam, det er rem smagslykke!

Og sætter du så ovenikøbet kødbollerne på spyd, ja så er der ikke er øje tørt.

Til kødbollerne lavede jeg en skøn kålsalat,
Men kødbollerne kan selvfølgelig serveres til meget andet lækkert grønt tilbehør.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Aubergine kødboller og spicy kålsalat
5.0 from 1 reviews
Aubergine kødboller og spicy kålsalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kødfrie kødboller
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 480 g kikærter, udblødte og kogte (svarende til 2 dåser)
  • 3 spsk. knuste hørfrø + 9 spsk. vand
  • 1 - 1½ dl. kikærtemel
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron, saft og fint revet skal heraf
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. oregano
  • 2 tsk. flagesalt
  • Sorte og hvide sesamfrø til panering af kødbollerne
  • SPICY KÅLSALAT:
  • 1 blomkål
  • 1 bundt palmekål
  • 3 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. chiliflager
  • ½ tsk salt
  • DRESSING:
  • Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær auberginerne i tern, kom dem på bagepladen og vend dem med lidt olivenolie og 1 tsk salt.
  3. Sæt planden i ovnen og bag auberginen i 30 min.
  4. Rør de knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min.
  5. Kom alle ingredienser til kødbollerne i en foodprocessor og blend det til en jævn og sammenhængende konsistens.
  6. Form farsen til ca. 24 små kødboller og rul dem i sesamfrø.
  7. Placer kødbollerne på bagepladen med bagepair og bag dem i 20 min.
  8. Skyl og slyng palmekålen.
  9. Skær de nederste grove stængler af palmekålen og skær bladende i grove skiver.
  10. Kom dem i en skål sammen med citronsaft og salt og giv den en god gang massage til bladene er møre.
  11. Del blomkålen i buketter og skær dem i skiver på et mandolinjern.
  12. Vend blomkål med palmekål, sesam og chili og anret det i en skål eller på et fad.
  13. Server den spicy kålsalaten med tahindressing til auberginekødbollerne.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem