Bagt tomatsuppe med frisk timian

Bagt tomatsuppe med frisk timian
Bagt tomatsuppe med frisk timian er en ultra cremet og fyldig suppe.
De bagte tomater giver en dejlig sødme og en lækker intens tomat smag.
Et sikkert hit hos alle i familien!

Bagt tomatsuppe med frisk timianBagt tomatsuppe med frisk timianBagt tomatsuppe med frisk timian

Familie livretter

Enhver børnefamile har en ret, som bare virker hver gang.

Den som alle elsker, garanterer tomme fade og tallerkner og som kommer på på middagsbordet ihvertfald en gang om ugen.

Hjemme hos os er det tomatsuppe – det er et sikkert hit!
Så bliver der slubret igennem og spist op og typisk også spurgt om 2. og 3. portion.

Bagt tomatsuppe med frisk timian

Jeg plejer faktisk bare at lave tomatsuppen af tomater fra dåse.

Det har fungeret ganske fint og er den bedste løsning især om vinteren, hvor tomaterne ikke er i sæson og dem man kan få, er både dyre og uden smag.

Men lige nu er tomaterne i højsæson.

De er flotte solmodne og fyldte med smag, derfor ville jeg denne gang lave en tomatsuppe med friske tomater.
Tomaterne blev bagt i ovnen –  det giver en cremet konsistens og en sødme fyldt og intens smag.

Udnyt ventetiden

I tilberedningstid tager det selvfølgeslig længere end hvis man bruger tomater fra dåse, men forberedelsestiden er ikke betydeligt længere og imens tomaterne bager i ovnen kan man jo passene lave andre ting.

Smøre madpakker fx?

Dem kan du få inspiration til lige her:

9 sunde og grønne madpakker

Bagt tomatsuppe med frisk timian

Bagt tomatsuppe med frisk timian
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 kg tomater
  • 2 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk balsamico
  • salt og peber
  • Frisk timian
  • Soya yoghurt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fjern kernehuset på peberfrugterne, pil løget og skær det i kvarte. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Kom alle dele på bagepladen - hvidløgs feddene bages med skallen på.
  3. Sæt bagepladen i ovnen og bage dem i 45-60 min.
  4. Pres de bagte hvidløg ud af skallen og blend de bagte grøntsager sammen med bouillon og balsamico, enten i en gryde eller i blender der kan tåle høj varme.
  5. Server den varme suppe i skåle eller dybe tallerkner med soya yoghurt og frisk timian..

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem