Chiaboller – Glutenfrie og veganske

Chiaboller - Glutenfrie og veganske

Sprøde hjemmelavede chiaboller, der er både glutenfrie og veganske.

De har en mild smag af rugbrød og helt perfekte i madpakken.
Eller alle mulige andre steder, hvor en sprød, lun og lækker bolle er på sin plads.

Chiaboller - Glutenfrie og veganske
 Chiaboller - Glutenfrie og veganske
Chiaboller - Glutenfrie og veganske
Chiaboller - Glutenfrie og veganske

Chiaboller – Glutenfrie og veganske

Duften af nybagte hjemmelavede boller er svær at slå.
Men at bage glutenfrie boller, med succes er derimod en helt anden snak.
Jeg har ihvertfald bagt mange plader med variernede resultater …Altså, det jeg siger her, er at jeg har smidt lige så mange ud, måske endda flere – som der er blevet gode..
Men de her chiaboller, de er en sikker succes – hver gang!
De bliver sprøde, faste og har masser af bid.

Når chiafrø og knuste hørfrø blandes med vand, danner de en såkaldt slim, der har samme bindemiddel egenskaber, som æg har.

Hørfrøene bidrager derudover med en meget mild rugbrødslignende smag.
Så savner du rugbrød eller boller med masser af smag og bid, så er denne bolle lige noget for dig.

Perfekte i madpakken

Boller der skal med i madpakken skal opfylde flere krav.
Altså udover at smage godt, naturligvis…

De må hverkan bilve for tørre, eller våde efter nogle timer i madkassen.
Og selv det krav kan disse chiaboller også leve op til.

Men nu behøver du ikke kun at bruge dem som madpakke boller, der er nu også ganske velegnede som godmorgen boller, burger boller, eller bare fordi boller – med chokolade på.

Ja, jeg siger der bare, ikke?
Så kan du jo selv vurdere hvordan du vil bruge dine chiaboller, ik´…

Boller op, boller ned

… boller i min mave!
Og med dit yndlings pålæg på.

Haps, det er lækkert!
Så her er der endne flere lækre boller du kan bage, med garanteret succes!

Glutenfrie burgerboller
Grønne glutenfrie quinoaboller
Glutenfrie græskarboller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Chiaboller - Glutenfrie og veganske
Chiaboller - Glutenfrie og veganske
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Boller
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl vand
  • 2 dl boghvedemel*
  • 2 dl quinoamel*
  • 2 dl knuste hørfrø
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 3 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vand
  • Græskarkerner til drys
Fremgangsmåde
  1. Pisk chaifrøene ud i vandet, lad det stå og trække i 10 min., til det bliver til en tyk gele.
  2. Bland boghvedemel og quinoamel sammen med chiagele, salt og bagepulver.
  3. Tilsæt knuste hørfrø og loppefrøskaller, nu bliver dejen tyk og fast. Tilsæt vandet lidt ad gangen og rør det godt sammen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Del dejen i 6 lige store dele og form dem til boller med fugtige hænder.
  6. Drys bollerne med græskarkerner imens de stadige er fugtige og giv dem et forsigtigt tryk så de sidder fast på bollen.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i ca. 45 min
  8. Alle ovne bager forskelligt så hold øje med dem efter 35 min.
  9. Bollerne skal være lette, sprøde og lyde hult når man banker på bunden.
  10. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
  11. Bollerne holder sig friske et par dage, men kan med fordel fryses ned og tages op efter behov.
  12. De bliver ekstra gode efter en tur på brødristeren.
Tips
* boghvedemel og quinoamel kan erstattes af andre glutenfrie meltyper fx. rismel eller majsmel.

GemGem

GemGem