Indiske pakoras – indbagte grøntsager med mango dip

Indiske pakoras

Indiske pakoras er små krydrede grøntsagsfritter indbagt i kikærtemel og dyppet i spicy mangodip.
En fantaskisk snack eller grøntsagsbøf når menuen skal være indisk!
Indiske pakoras
Indiske pakoras
Indiske pakoras

Indiske pakoras

Indiske pakoras er en snack eller forret, der helt enkel består af grøntsager.
Vendt i en dej af kikærtemel og krydderier og dybsteges i olie.

Det med olien er jeg sprunget over i denne omgang.
Pankoras bliver nemlig også super lækre når de bages i ovnen.
De bliver naturligvis ikke sprøde på helt samme måde, men stadig faste nok til at kunne skrabe en masse dejlig mango dip op med.

Og det er næsten det vigtigste ikke?

Skulle du have pakoras i overskud, er de super skønne kolde i madpakken dagen efter,
Husk at komme en lille bøtte mango dip med også – så er der madpakke glæde for alle pengene.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Indiske pakoras

Indiske pakoras - indbagte grøntsager med mango dip
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • ½ blomkål i små buketter
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 gulerødder, groft revet
  • 2 dl frose ærter
  • 1 håndfuld koriander, fint hakket
  • Dej:
  • 4 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. flagesalt
  • Mangodip:
  • 4 spsk. mango chutney
  • 4 spsk soya yoghurt
  • 1 spsk. limesaft
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Mix alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og pisk så vandet i.
  3. Dejen skal være tyk, men ikke fast.
  4. Vend grøntsagerne i dejen og fordel dejen godt rundt om alle grøntsagerne.
  5. Form 12 store pakoras med hænderne og placer dem på bagepladen med bagepapir.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag de indiske pakoras i 20-25 min.
  7. Rør alle ingredienser til mangodippen sammen og smag den til med salt.
  8. Sever de indiske pakoras til mangodippen som forret eller som en del at en indisk menu.

 

 

GemGem

GemGem