Squashetti med blomkålsbechamel

Squashetti med blomkålsbechamel

Squashetti med blomkålsbechamel tager din pasta op på et helt andet og meget sundere niveau.

Bechamelsaucen bliver lavet af blomkål, men har stadig den gode smag af muskatnød og ost og så er den ultra cremet.

Utrolig nem at lave – på under 20 min.

Squashetti med blomkålsbechamelSquashetti med blomkålsbechamelSquashetti med blomkålsbechamel

Jeg ved det godt, jeg er lidt af en last mover på konceptet “lav sauce på blomkål” som jo ellers har været lovprist længe. Og nu hvor jeg endelig har prøvet det af, sidder jeg tilbage med tanken, hvorfor filan har du ikke prøvet det noget før Maria?

Måske det hænger sammen med at sauce aldrig sådan rigtigt har været mig, men når den bliver lavet på grøntsager, så er det jo lige pludselig et koncept jeg meget bedre kan forstå.

Alligevel skulle der stadig gå over 2 år før jeg lavede min første portion blomkålssauce. Det bliver bestemt ikke den sidste kan jeg afsløre, jeg drømmer allerede om at lave en lasagne med blomkålsbechamelsaucen, den kan kun blive et hit.
Det var denne squashetti-ret ihverfald, så god at den blev spist til både frost og aftensmad – 2 dage i streg!

Squashetti med blomkålsbechamel

Squashetti med blomkålsbechamel
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 2 Squash - fremgangsmåde her: SQUASHETTI
  • BLOMKÅLSBECHAMEL
  • 300 g blomkål
  • 1 løg
  • Kokosolie til stegning
  • 4 dl soyamælk
  • 2 spsk gærflager
  • ½ tsk muskatnød - gerne frisk revet
  • Salt og peber
  • Chiliflager og frisk timian til servering
Fremgangsmåde
  1. Del blomkålen i mindre buketter og hak løget fint.
  2. Varm en gryde op til medium varme tilsæt kokosolie og steg løgene klare heri.
  3. Tilsæt blomkålsbuketter og hæld mælken over. Lad det små simre i 10 min.
  4. Tilsæt muskatnød, gærflager, salt og peber og blend det til en jævn og cremet sauce, enten i en blender eller i gryden med en stavblender.
  5. Anret squashettien i 2 skåle eller dybe tallerkner, hæld blomkålsbechamel saucen over og pynt med chiliflager og frisk timian.