Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter

Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter

 

Lækker og cremet smørbar pålæg lavet af solsikkekerner, bagte peberfrugter og soltørret tomater.
Brug den i dine sandwish, på dine rugbrødsmadder eller som dip til grøntsagsstænger.

Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugterVegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter

Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter

I Urtekrams sortimet findes der flere forskellige sandwich spreads.
Dem har vi tømt mange glas af – isæt den med tomat og urter.
Den er en vinder herhjemme.

Og som altid når jeg finder et færdigprodukt, jeg syntes er lækkert og interessant, må jeg simpelthen prøve at lave min egen version.
Som regel ender det altid med at smage meget bedre end færdigproduktet.
Sådan blev det heldigvis denne gang og derfor får du også opskriften.

Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter

Vegansk sandwichspread med solsikkekerner og bagte peberfrugter
 
Ingredienser
  • 2 dl solsikkerner
  • 2 røde peberfrugter
  • 5 soltørrede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk. tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • saften fra 1 citron
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Dagen før, eller min. 8 timer før ligges solsikkekernerne i blød i koldt vand og stilles i køleskabet.
  2. Hæld vandet fra og skyl solsikkekernerne.
  3. Bag peberfrugterne i en 225 grader varm ovn til skindet er helt sort. Kom dem i en frysepose og lad dem afkøle der. Hiv skindet af peberfrugterne og fjern stokken og kernehuset.
  4. Kom nu alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og blend det til det er helt jævt og cremet.
  5. De tager nogle minutter og det kan være nødvendigt at stoppe et par gange for at skrabe kanterne ned.
  6. Smag din spread til med salt og peber.
  7. Kom spreaden på et rent glas med låg og opbevar det i køleskabet, hvor det kan holde sig i en uges tid.




GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem