
Sæt tænderne i en stor og saftig bøf – veggiebøf!
Jeg giver dig hele 9 saftige og smagfulde veggiebøffer og deller at vælge imellem.
Fordi uanset om du er flexitar, vegetar eller veganer – så skal en veggiebøf være en god smagsoplevelse.

Sagen er bøf – vegetarbøf!
Jeg har over en længere periode leget en hel masse med forskellige udgaver af veggiebøffen.
Undervejs har jeg gjort mig nogle erfaringer og dem vil jeg dele med dig.
Det er nemlig slet ikke så svært at lave en lækker og smagfuld plantebøf.
Fifs til den gode kødfrie bøf og delle
Jeg har været igennem dem alle …
Bøfferne uden smag, dem der faldt fra hinanden bare man kiggede på dem, dem der sad fast på panden og bøfferne, der smagte ok, men hvis konsistens mest af alt mindede om stegt hummus.
SUK !!!
En bøf lavet af planter skal stadig have smag, bid og være til at skære i.
Basen til en plantefars er lavet af bønner, blendede bønner!
Og de har ab-so-lut ingen struktur.
Overhovedet !!!
Struktur skal derfor, lige som smagen, tilsættes.
Hvis ikke, bliver den oplevelse du kommer til at sidde med, lidt lige som at spise stegt hummus … eller ymerdrys !!
Tilberedningen er heller ikke helt ligegyldig, når det kommer til at få den rigtige konsistens.
Derfor er SMAG; STRUKTUR og TILBEREDNING noget vi går i dybden med i min nye e-bog PLANTEBØFFEN.
Udover at få en skudsikker opskrift og tilberednings guide får du også 25 lækre opskrifter, så du aldrig nogen siden igen skal spise smuldrede plantebøffer.
ALLE OPSKRIFTER i E-BOGEN ER 100 % UDEN SOYA OG PRÆFABRIKA KUN NATURLIGE OG HJEMMELAVEDE PLANTEBØFFER.
Plantebøffen udkommer mandag d. 8/7-19.
Og du kan snuppe den til intropris til KUN 99 kr
( normalpris 129 kr)
Du køber dit eksemplar lige her:
9 saftige og smagfulde veggiebøffer og deller – veganske og glutenfrie
1. Rødbedebøffer // 2. Cornflakespanerede bønnespyd // 3. Grønne ærtefrikadeller // 4. Ovnbagte falafler // 5. Mexikanske sød kartoffel bøffer // 6. Linsebøffer med urter og sød kartoffel // 7. Gulerodsfrikadeller // 8. BBQ grillbøffer // 9. Risfrikadeller
Hej Maria.
Hvor ser det bare lækkert ud det hele! Jeg ville høre om, du havde et forslag til, hvordan man eventuelt kunne veganisere mange af opskrifterne, da jeg kan se, at der tit skal æg i? Jeg prøver at leve vegansk herhjemme og kunne godt bruge et forslag til, hvad der kunne erstatte æggene, da de jo samtidig er et godt bindemiddel. Håber du har et bud 🙂
Kh. Nanna
Tusind tak for det Nanna!
Jeg har ikke selv erfaring med æggeerstatninger, men jeg ved mange bruger loppefrøskaller, knuste hørfrø eller chiafrø. Jeg har selv planer om at eksperimentere med det, og når jeg har den perfekte opskrift så skal jeg nok dele den herinde 😉
Ha en fantastisk søndag
kh Maria
Jeg kan se at opskriften til rødbedebøf er væk. Kan du lægge den op igen??
Hilsen Kasper
den er på igen 😉
Hej Maria
Nøj hvor ser det lækkert ud. Jeg får virkelig lyst til at prøve det af.
Vi lever okay sundt, men har kød med i vores retter. Mest kylling og fisk men også lidt oksekød.
Syntes nok hurtig tingene blir lidt indviklet. Feks. når der skal ting i, som jeg ikke engang ved hvad er ;0) Miso, Marmite, Tamari
Men jeg tror jeg vil forsøge at finde det og få nogle af dine retter ind i familien, for det ser rigtig spændende ud.
Hvor er det dejligt at høre du får lyst til at prøve tingene af.
Jeg kan så udemærket godt forsrå du syntes det bliver indviklet når du støder på ting du ikke ved hvad er.
Du er altid velkommen til at spørge mig, jeg vender tilbage så hurtigt det er muligt.
Ellers er google også altid din ven i nøden 😉
Tamari, miso og marmite er uundværlige ingredisener når man gerne vil tilføre umamismag til sine kødfri bøffer, det er vigtig i både i forhold til samgen, men bestemt også til successen med at spise kødfrit.
Ingen bliver glade når maden smager tamt…
Når det så er sagt, så kan du sagtens lave bøfferne og dellerne uden, de vil stadig smage godt, men de kommer til at smage virkelig godt hvis du tilføre en eller flere af de 3.
Tamari er en glutenfri udgave af den klassiske kinesiske soya og kan fåes i alle større supermarkeder
Miso er en fermeteret bønnepasta og kan fåes hos de kinesiske købmænd og i helsekosten.
Marmite er det som englænderne elsker at smøre på deres toast, det kan købes i Menu og kan erstattes af miso da giver lidt den samme smag 😉
Jeg håber du blev klogere, ellers er du altid velkommen til at spørge igen 😉
1000 tak :0) Det giver mening og jeg blev klogere.
Jeg skal da ud og handle idag. Nu skal vi prøve lidt nyt ….Jaaaaiiii :0)
Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
kikærtevand (også kaldet aquafaba) – prøv at søg det på nettet – det bruges som erstatning for æg (hvide)
– jeg prøvede at lave kyskager af det – de blev virkelig fine (piskede i ca 20 minutter) 🙂
Aquafaba er bare en magisk god ting 😉
Jeg har stadig til gode at lave marengs af det.
Men jeg har lavet både chokomousse, citronfromage, mayonnaise og æbleskiver med aquafaba.
Hej Maria
Har afprøvet grundopskriften på plantebøf fra din e-kogebog – mums, hvor er det bare en fantastisk god opskrift ! Tak for den.
Vi er en kødspisende familie, men søger og får så mange spændende og inspirerende opskrifter til grøn mad og tilbehør fra din blog.
Tusind, tusind tak, det gør mig bare SÅ glad at høre 😉