Grillede persillerødder med boghvede-tabbouleh

Tabbouleh er en mellem østlig klassiker, der normalt laves med bla. couscous, tomater og store mængder persille. Jeg har givet retten et nordisk twist – det ultimative tilbehør i efteråret.
Den store mænge persille er nok det eneste min version af tabbouleh har til fælles med den klassiske version. Couscous har nemlig erstattet med hel boghvede, og tabboulehen har jeg serveret oven på en af efterårets fantatiske råvarer, nemlig persillerødder!
Boghvedekernerne bidrager med en dejlig mild nøddeagtig smag og giver retten et dejligt bid og sammen med æbler og tørrede tranebær er der en perfekt balance mellem det søde og syrlige.

GRILLEDE PERSILLERØDDER MED BOGHVEDE-TABBOULEH
– tilbehør til 4 personer

1 bundt persillerødder
olivenolie
salt

2 dl boghvedekerner
1 æble – gerne discovery
1 rødløg
1 dl tørrede tranebær
1 bakke bredbladet persille

2-3 spsk sennepsvinaigrette

FREMGANGSMÅDE:

Kog boghvedekernerne i 4 dl vand og 1 tsk salt i 15 min eller til væsken absorberet.

Tænd for grillpanden og lad den blive varm.
Skræl persillerødderne, skær de store i kvarte og de mindre i halve, vend dem med olivenolie og salt og grill dem møre på grillpanden. ca. 8-10 min i alt.

Skær æble og rødløg i små tern, kom det i en skål sammen med de kogte boghvedekerner og vend det med sennepesvinaigrette.
Skyl og slyng persillen, hak den groft og vend det i tabboulehen.

Anret de grillede persillerødder på et fad og fordel boghvede-tabboulehen henover.

Server som tilbehør til fisk, lyst kød eller til vegetarbøffer.

FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria / Vanløse Blues
REGI: Kähler