Cookies med rosiner, nødder og chokolade

Cookies med rosiner, nødder og chokolade

En kold og blæsende november lørdag kalder på indendørshygge.

Så gør lørdagen lidt hyggeligere med hjemmebagte cookies.
De er glutenfrie, og uden raffineret sukker.

Men smagen, den sidder selvfølgelig lige i skabet!
Cookies med rosiner, nødder og chokoladeCookies med rosiner, nødder og chokolade

Cookies med rosiner, nødder og chokolade

Mmmmmm, hvad er det?

Lyder en mumlen ude fra mit køkken, da min veninde og jeg kommer hjem fra en tur i Ikea igår eftermiddags.

Min kære veninde kunne selvfølgelig godt se at det var cookies.
Men samtidig kender hun mig også godt nok til at vide, at det ikke var tale om en helt klassisk cookie med mel, æg og smør, men hendes gentagende uhmmmm lyde, bekræftede mig i at mit lille eksperiment i den grad var vellykket!

Hvis du følger med på snapchat (vanloseblues) kunne du igår se at jeg havde gang i disse cookies og fik hele min lille lejlighed til at dufte himmelsk. Jeg skrev også der at de ikke var helt almindelige, de er menlig lavet på bønner! Ja bønner!

Hvis du har fulgt med på bloggen længe,  har du flere gange set mig lave bagværk på bønner.
Det fungerer overraskende godt istedet for mel og fordi bønner jo er mere eller mindre smagsneutrale, kan det overhovedet ikke smages i det færdige resultat.

Derimod står du med et bagværk, der er glutenfrit og er mættere mere pga. alle de gode fibre i bønnerne.

Jeg har brugt butterbeans i denne opskrift.
Men er det kidneybønner, kikærter eller sorte bønner dit køkkenskab gemmer på, kan de sagtens anvendes istedet.

Bag med bønner

At bage med bønner er både nemt, sundt og lækkert!
Det vil du med garanti opdage når du har smagt disse cookies.

Og skulle du have mod på at lave flere lækkerier med bønne, så skal du prøve disse tre.
Haps, haps, haps !!!

Cookie dough kugler
Brownie med cookie dough topping
Chocolate bean cookies

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Cookies med rosiner, nødder og chokolade

Cookies med rosiner, nødder og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 9 stk
Ingredienser
  • 240 g udblødte og kogte butterbeans - svarende til 1 dåse, drænet vægt
  • 1 dl. kokossukker
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. mandelsmør ( kan erstattes af peanutbutter )
  • 2 spsk. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 dl. rosiner, fint hakket
  • 1 dl. ristede hasselnødder, groft hakket
  • 1 dl. mørk chokolade, groft hakket
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. natron + 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom bønner, kokosolie, mandelsmør og mandelmælk i en foodprocessor og kør det til en ensartet cremet konsistens.
  3. Rør natron sammen med cireonsaft kom det i bønnemassen og tilsæt kokossukker, kanel, vaniljepulver og salt og mix det godt sammen.
  4. Vend hakkede rosiner, nødder og chokolade i og tilsæt tilsidst loppefrøskaller, vend det grundigt sammen.
  5. Kom bagepapir på en bageplade.
  6. Med 2 spiseskeer sættes 9 klatter dej, giv dem et lille tryk med bagsiden af skeen.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag cookiesene i 20 min.
  8. Læg cookiesene på en bagerist og lad dem afkøle lidt inden de nydes med en god kop kaffe, et varmt tæppe og en god film i flimsen!

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem