Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe

Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe
Lækre lune efterårsfrikadeller med pastinak og svampe.
Lavet af nogle af efterårets fineste ingredienser, nemlig rodfrugter og svampe.

Server en sprød kålsalat til frikadellerne og så er aftensmaden i hus.
Har du rester tilbage er frikadellerne også skønne i madpakken dagen efter.

Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe

Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe

Selvom disse frikadeller ikke indeholder kød, bidrager de stadig masser af protein.
Og ikke mindst smag og bid.

Proteinerne kommer fra kikærtemelet, mandlerne og svampene.
Bid fra både pastinak og mandler.
Og den gode smag går op i en skøn-herlig kombinaton af alle de gode sager.
Både grøntsagerne of krydderierne.

Så med disse frikadeller på middagsbordet, bliver det ikke svært at have flere kød frie dage, helt uden at lide afsagn.
Tvært imod!

Grønne frikadeller

kan laves af så uendelig mange ting!

Udover grøntsager, kan de fyldes med med alt fra quinoa, linser, bønner, men også ris, majs og alle de krydderier og krydderurter ka forestille dig!

Få inspiration til dine næste grønnne frikadeller her:

Risfrikadeller
Majsfrikadeller
Græskarfrikadeller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe

Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Frikadeller
Antal personer: 16
Ingredienser
  • 500 g pastinak
  • 250 g champignon
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 dl kikærtemel ( kan erstattes af andre glutenfrie meltyper eller alm. mel )
  • 100 g mandler, groft hakkede
  • 1 løg
  • 2 tsk. tørret krydderurt fx. salvie, timian eller rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min for at danne en gele
  2. Riv pastinakkerne groft, enten i en foodprocessor eller på et rivejern.
  3. Hak champignon, løg, mandler og hvidløg groft i en foodprocessor.
  4. Tilsæt hørfrø blandingen, revet pastinak, tørrede krydderurter og salt i og kør det til en fin og ensartet masse.
  5. Kom kikærtemel og loppefrøskaller i og rør det godt sammen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Lad farsen så og samle sig imens ovenen bliver varm.
  8. Med en spiseske formes farsen til 16 mellem store frikadeller.
  9. Placer dem på bagepapiret, sæt pladen i ovnene og bag dem gyldne og sprøde i 20-25 min.
  10. Server efteårsfrikadellerne med en sprød kålsalat, min bestod af rødkål, groft hakket spinat, æble i tern, granatæblekerner, lidt persille og vendt med en sennepsvinaigrette.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem